Pandemi sürecinde sağlam teknolojik altyapısı sayesinde öğrencilerine uzaktan kesintisiz eğitim olanakları sunan Üsküdar Üniversitesi, “fi-jital üniversite” kavramını hayata geçiriyor. Üsküdar Üniversitesi yönetimi, akademik ve idari kadrosu olarak “Fi-jitalleşme Manifestosu” yayınladı. 10 maddeden oluşan manifestoda, hem fiziki hem de dijital eğitimin en efektif şekilde sentezlenerek “Fi-jiital Üniversite” kavramını hayata geçirileceği vurgulanarak “Uzaktan öğretimin olacağına ama eğitimin uzaktan olmayacağına inanıyoruz” denildi.

Üsküdar Üniversitesi küresel çapta hayatın her alanında değişim ve dönüşümlerin yaşandığı bir dönemde dijitalleşmeyi hızla gerçekleştirerek uzaktan eğiitmde çığır açtı. Üsküdar Üniversitesi, İstanbul’un en merkezi ilçelerinden Üsküdar’da yer alan yerleşkelerinde hem fiziki hem de dijital eğitimi en efektif şekilde sentezleyerek yüksek öğretimde yeni bir anlayışın kapılarını araladı.

Fi-jitalleşme Manifestosu

Üsküdar Üniversitesi yönetimi, akademik ve idari kadrosu “Yeni Normaller, Yeni Cevaplar” başlığı altında “Fi-jitalleşme Manifestosu” yayınladı. 10 maddeden oluşan manifesto şöyle:

1. “Yeni üniversite” kavramı çerçevesinde öğrencilerimizin gelecekte ihtiyaç duyacağı yeteneklerle donanmasını sağlayacak bir kültürün oluşması için dijitalleşmenin sunduğu tüm imkânları, öğrencimizin gelişimine katkı sunacak şekilde yapılandıracağız.

2. Bu bağlamda hem fiziki hem de dijital eğitimi en efektif şekilde sentezleyerek “Fi-Jiital Üniversite” kavramını hayata geçireceğiz. Uzaktan öğretimin olacağına ama eğitimin uzaktan olmayacağına inanıyoruz.

3. Dijitalleşen dünyada, insani becerinin ve giderek artan bir şekilde ortaya çıkan verinin işlenmesine imkân sağlayacak analiz yeteneğinin öneminin bilincinde, eğitim ve öğretim hayatımızı dinamik, sonuç odaklı ve esnek bir şekilde tasarlayacağız.

4. Kreatif ve yenilikçi düşüncenin gelişmesi ve fikri üretimi desteklemesi için daha fazla özgürlükçü, demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışının temsilcileri olacağız.

5. Öğretimin yanı sıra kıdemli ve tecrübeli bilim insanlarıyla, öğrencilerimiz için kişiselleştirilmiş dersler ve geliştirici ek programlarla, öğrencilerimizin kendileri için oluşturacakları yol haritalarında yönlendirici bir şekilde, düşük yoğunluklu hiyerarşik bir ortamda pozitif liderlik sergileyeceğiz.

6. Her öğrencimizin, uluslararası geçerliliği olan bir diplomasının yanında, oluşturacağımız program havuzu ile birlikte dijital sertifikalar almasını sağlayacağız.

Üniversitede usta-çırak iş birliği

7. Gelişmiş, motive edici çevrimiçi ders ortamları ile dengeli bir kampüs hayatında, sosyalleşmenin ön planda olduğu, deneyimli akademisyenleri ile projelerin üretildiği bir öğretim hayatını mümkün kılacağız. Uygulamalı bilimlerin sadece bilim olmadığının aynı zamanda sanat olduğunun bilinci içindeyiz. Üniversitede usta çırak iş birliğini önemsiyoruz.

8. Sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları ve yapay zekânın sunduğu çözümlerle ders içeriklerinin zenginleştirilmesine sürekli yatırım yapacağız.

9. Konusunda uzman, yeni nesil çalışmaları ile dünyaya yön veren bilim insanları ile kendi insan kaynağımızın harmanlandığı ve genişletilmiş e-kütüphanemizle uluslararası kaynaklara kolay erişimi esas alan bir araştırma ortamını öğrencilerimizin gelişimine ve hizmetine açacağız.

10. Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında, onların motivasyonu ve konsantrasyonu için danışmanlık yapımızı güçlendirerek belirsizlik ortamına kolay adapte olan, öğrencilerimizin topluma katkı sağlayacakları bir deneyim yaşayabilmeleri için yaşadığımız dünya ile entegre bir üniversite olacağız.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın