ENVER ERCAN, TERA YATIRIM ARAŞTIRMA >>

Fed; Avrupa, Japonya, İngiltere, Kanada ve İsviçre Merkez Bankaları ile birlikte, USD likiditesini dünya çapında geniş tutmak ve swap hatlarının etkinliğini artırmak için, merkez bankaları 7 günlük vade işlemlerinin sıklığını haftalıktan günlüğe çevirdi. 23 Mart’tan itibaren geçerli düzenleme şimdilik Nisan sonuna kadar geçerli… Merkez bankaları ayrıca haftalık 84 günlük vade işlemlerine de devam edecek.

Piyasanın USD likidite sıkışıklığını aşması ve fonlamaya erişiminin kolaylaşması adına Merkez bankaları koordinasyonlu bir şekilde swap mekanizmasına ağırlık vermişlerdi. Fed, kendisiyle beraber 6 büyük merkez bankasıyla başladığı bu koordinasyona gelişmiş ve gelişmekte olan 9 ülke merkez bankasını da dahil etti.

Piyasanın bu noktada vereceği tepkiler USD fonlamasına erişim ve likidite sıkışıklığı ile daha fazla ilintili olacaktır. USD’nin güçlenmesinin son dönemde önemli bir kısım etkisi bu faktörden geldi.

“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın