Uluslararası Kadınlar Günü kapsamın, “kadınların farklı toplumlarda ve kültürlerde üstesinden gelmeleri gereken zorlukları anlamak ve harekete geçebilecekleri mesajları belirlemek için”, dünyanın 5 kıtasında sekiz ülkeden 68 konuşmacının ve 600 seçkin izleyicinin eş zamanlı ve canlı bağlantılı olarak katıldığı küresel bir panel düzenlendi.
Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT işbirliği ile Londra merkezli GTF ( Global Thinkers Forum – Küresel Düşünürler Forumu) tarafından “Athena40 Küresel Sohbeti” kapsamında organize edilen “Kadın Liderliği Davası” konulu panelde kadınları harekete geçirici mesajlar verildi. İstanbul, Kaliforniya, Londra, Atina, Beyrut, Amman, Joburg ve Karaçi’deki lider kadın profilindeki panelistler kadınlar için büyük zorlukların ve fırsatların nerede olduğu, küresel olarak gerçek değişim yapıcıları ve daha fazla çeşitlilik ve katılımı teşvik etmek için neler yapılabileceği konularını ele aldı.
Global Panelin İstanbul’da gerçekleşen bölümü BCCT’nin desteğiyle Ferko’da düzenlendi. BCCT Kıdemli Danışma Kurulu Üyesi Tim Bright tarafından yönetilen panele Judith Slater (HM Doğu Avrupa ve Orta Asya Ticaret Komiseri ve HM İstanbul Başkonsolosu), Melek Pulatkonak (TurkishWin Kurucusu ve Başkanı), Melike Aydın (Genç Guru Akademisi – YGA) ve Zeynep Dereli (Teknoloji ve İnsan Kolejleri Kurucusu ve CEO) katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik, BBC World’den Tim Willcox moderatörülüğünde video konferans sisteminde eş zamanlı ve canlı bağlantılı paralel oturumlar şeklinde gerçekleşti.
Panelde gündemde global katılımcılarda gelen ortak görüşlerden örnekler;
Toplumsal cinsiyet eşitsizliği sorununa “çift tıkladığınızda” bunun uzun vadeli bir alıştırma olduğunu fark edersiniz. Bu sadece kadınlar için değil insanlık için zorluklarla baş etme durumudur.
“İyi bir anne olmak” gibi kültürel konular, kadınları finansal bağımsızlık ve aile arasında seçim yapmaya zorlar. Değişime ilham vermek için daha fazla kadın rol modeline ihtiyacımız var. Kendine güvenen kız çocuklarını yetiştirmek için rol modeli çok önemlidir
Çocukların okul öncesi eğitimi için de daha güvenli ve daha donanımlı yerler çoğaldığı sürece daha fazla kadın işe geri dönebilir.
Erken çocukluk eğitimi ücretsiz ve kolay erişilebilir olmalıdır. Aksi takdirde, eğitimlerine yedi yaşında başlayan çocuklar, üç yaşında okula başlayan çocuklar arasındaki boşluğu kapatamazlar.
Kadınların sorunları çözmeye cesaret etmesi ve daha fazla sorumluluk alması daha sosyal ve politik olarak farkında nesiller için gereklidir
Finansal kaynaklara erişiminiz yoksa, girişimci olmanız güçleşir.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.