GoDaddy, web sitesi sahiplerinin kendilerini ve ziyaretçilerini korumalarına yardımcı olmak amacıyla WordPress web sitelerinin güvenliğini sağlamaya yönelik beş ipucu paylaştı.

25 Şubat 2020 – Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, WordPress web sitelerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olacak beş ipucu paylaştı. Her ölçekten web sitesinin siber saldırılarla karşı karşıya kalabileceğini belirten GoDaddy, web sitesi sahiplerinin aksama süresi, veri kaybı, finansal kayıp gibi sorunları önlemek üzere gerekli önlemleri almaları gerektiğini vurguladı.

GoDaddy Türkiye, MENA ve Güney Afrika Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Siber saldırılar artmaya devam ediyor ve büyük küçük fark etmeksizin her ölçekten web sitesi bu saldırılara maruz kalabilir. Bazı WordPress web sitesi sahipleri, web sitelerinin saldırıya uğramak için fazla küçük olduğunu düşünüyor ama durum böyle olmayabilir. Her web sitesi sahibi web sitelerinin ve ziyaretçilerinin güvenliğini sağlamak için bazı basit ama etkili adımlar atmalı.”

GoDaddy’nin WordPress web sitelerinin güvenliğini sağlamaya yönelik olarak paylaştığı beş ipucu şöyle:

  • Hâlihazırda güvenlik önlemleri alan bir hosting sağlayıcısı seçin

Diğer web siteleri gibi WordPress web siteleri de bir sunucu üzerinde barındırılıyor ve WordPress web siteniz için hosting platformu seçerken güvenli bir platform sunan sağlayıcıları tercih etmeniz önem taşıyor. Düzgün bir şekilde koruma altına alınan sunucular WordPress siteleri üzerindeki en sık görülen atakların engellenmesine yardımcı olabilir. Örneğin, GoDaddy WordPress Hosting tek tıkla geri yükleme yoluyla web sitesi yedekleme koruması ve sınırsız kötü amaçlı yazılım temizleme ve saldırı onarımı gibi güvenlik özellikleri sunuyor.

  • Güçlü şifreler kullanın

Hacker’lara karşı alabileceğiniz en temel önlemlerden biri güçlü şifreler kullanmak. WordPress admin hesabınıza ek olarak web hosting hesabınızın kontrol paneli, FTP hesaplarınız, MySQL veri tabanı ve e-posta hesaplarınız için de özgün ve güçlü şifreler seçtiğinizden emin olun. Seçtiğiniz şifrelerin en az on karakterden oluşmasına ve hem harf hem de rakam içermesine dikkat edin. Şifrelerinizi güvenli bir şekilde saklamak ve şifrelemek için Password Manager aracını kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

  • Eklentilerinizi güncelleyin

WordPress eklentilerini yüklerken ve aktif hale getirirken üreticilerin güvenilir üçüncü taraflar olduğundan emin olun. Bunu eklentinin puanını, kaç kez indirildiğini ve kullanıcı yorumlarını inceleyerek yapabilirsiniz. Kaynağın güvenli olduğundan emin değilseniz çok fazla eklenti yüklememeniz iyi olabilir. Aynı zamanda eklentilerinizi güncel tutmanız da önem taşıyor. WordPress, güvenliğe önem veriyor ve herhangi bir zafiyet tespit ettiğinde yazılımlarını bu doğrultuda güncelliyor. Eklentilerinizi güncel tuttuğunuz zaman web sitenizde en son, en güvenli sürümlerini kullandığınızdan emin olabilirsiniz.

  • Web sitenizi yedekleyin

Eğer hosting planınıza otomatik yedekleme dâhil değilse web sitenizi manuel bir şekilde yedeklemeniz önemli. Online dünyada sunucular çökebiliyor, kötü amaçlı yazılımlar zarar verebiliyor ve GoDaddy Web Sitesi Yedekleme gibi hizmetler verilerinizin korunmasına yardımcı oluyor. GoDaddy Web Sitesi Yedekleme otomatik günlük yedekleme, planlı veya isteğe bağlı yedekleme, kolayca ve tek tıkla geri yükleme, dahili günlük kötü amaçlı yazılım taraması ve sürekli güvenlik izlemesinin yanı sıra güvenli bulut depolama da sunuyor.

  • Kötü amaçlı yazılımlara karşı tetikte olun

Web sitenizin güvenli olduğundan emin olmak için kötü amaçlı yazılımları gözlemlemek de önemli. Web sitenizin saldırıya uğraması durumunda GoDaddy WordPress Hosting gibi çözümler aynı zamanda otomatik, günlük kötü amaçlı yazılım taraması da sunuyor. GoDaddy Express Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme ise hangi hosting planını kullanıyor olursanız olun çoğu CMS ve özel koda sahip siteler ile uyumlu çalışıyor.

GoDaddy aynı zamanda web sitesi sahiplerine Google Chrome’un SSL Sertifikasına sahip olmayan web sitelerini “Güvenli Değil” olarak işaretlediğini hatırlattı. GoDaddy, web sitesi sahiplerinin otomatik olarak ziyaretçinin tarayıcısı ile güvenli, şifreli bir bağlantı oluşturan bir SSL Sertifikası edinmeyi de göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti. Bu sayede bağlantı oluşturulduğunda ziyaretçilerinizin tarayıcı çubuğunda web sitenizin güvenli olduğunu gösteren bir asma kilit simgesi ve https öneki görünüyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın