“Benim Hikayem” adlı son single çalışması ile beğeni kazanan, Türk halk müziğinin güçlü yorumcularından Oğuz Aksaç, hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğu yeni albüm çalışmasını, yakında müzik severlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz günlerde “TürküLife” dergisine ve YouTube kanalına röportaj veren Oğuz Aksaç, çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

İşte o röportajdan bazı satır başları…

 “HALK MÜZİĞİ TÜRKÜ DEĞİL, ŞARKIDIR”

Ben halk müziğini ‘türkü’ diye tarif etmekten vazgeçeli çok oldu. Şarklıyız biz, şark müziği yapıyoruz, Anadolu şarkıları söylüyoruz. Anadolu halk müziği yapıyoruz. Anadolu halklarının müziklerini… Bunu söyleme ihtiyacı duyuyorum. Biz elli yıl önce halk ne yaşadıysa, onun müziğini yapmaya çalışarak, ‘halk müziği yapıyoruz’ diyoruz. Aslında biz, ‘bir dönemin halk müziğini yapıyoruz.’ “
“NE ÇIKARSA BU GENÇLERDEN, ÇIKACAK. UMUDUM BU”

“Hedefim her zaman gençlik oldu. Çünkü; yaşamı onlar değiştirecekler. Benim gençlerden tek isteğim var; kendileri gibi olsunlar. Ancak gençlere kendileri olabileceği alanı üretmek lazım. Çok hızlı adapte olabilen bir yaş grubu oldukları için, önlerini açmak lazım. Lafa gelince, ‘gençlik bizim geleceğimiz’, icraata gelince, ‘ne koparırım bu toplumdan.’ Bu profilden bir şey çıkmaz. Ne çıkarsa bu gençlerden çıkacak. Umudum bu…”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın