International Data Corporation (IDC) Türkiye, BT Güvenliği Konferans Serisi etkinliklerini, 4 Mart’ta İstanbul’da ve 24 Mart’ta Ankara’da, gerçekleştirecek. Özellikle finans, perakende, üretim, hizmet, devlet kurumları ve holding şirketlerinden 1000 civarında üst düzey BT güvenlik yöneticisi ve BT profesyonelinin ağırlanacağı bu etkinliklerde öne çıkacak konular:
- Operasyonel Güvenlik Mükemmeliyeti
- Risk Yönetimi
- Güvenlik Yönetişimi
- Dijital Güven
- Esnekliğin Oluşturulması
- AI, ML ve Güvenlik Otomasyonu
IDC Türkiye yazılım pazarından sorumlu Araştırma Müdürü Yeşim Öztürk’e göre, “Güvenlik çözümlerine yönelik güçlü güvenlik yatırımları devam ederken, genişleyen tehdit yüzeyi güvenlik alanındaki zorlukları arttırıyor. Veri kaybı önleme, uyumluluk ve risk yönetimi, giderek karmaşıklaşan siber saldırılar ve dijital dönüşümle gelen zorluklar ise bu yatırımları hızlandırıyor. IDC, Türkiye güvenlik çözümleri harcamalarının 2022 yılına kadar 216 milyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor. “IDC Türkiye CIO Anketi” sonuçlarına göre 2020 yılında planlanan yatırım önceliklerinde güvenlik %60 ile ikinci sırada yer alıyor. Güvenliğin sürdürülebilirliği şirketlerin ortak endişesi olmaya devam ederken, regülasyonlar ise bu alandaki yatırımları zorunlu kılıyor. 2020 yılında ”Kişisel Verileri Koruma Kanunu” özelinde veri güvenliği ve veri gizliliği ile ilgili güvenlik yatırımlarının ivmeleneceğini öngürüyoruz.”
IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları konuya şöyle yaklaşıyor: “Siber güvenlik alanında uzman insan kaynağı eksikliği globalde ve yerelde gittikçe büyüyen bir sorun haline gelirken, siber suçluların sayısı hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Kurumlardaki mevcut kaynakların, rutin işlerle meşgul olmaları ise güvenlik programlarının en büyük 2. tehdididir. Bu kritik sorunları aşmak için kurumların bazıları güvenlik otomasyonu ve orkestrasyonu çözümlerinden faydalanırken, bazıları da hizmet alanındaki yatırımlarını arttırmayı tercih ediyor. Bu yıl IDC Türkiye olarak CISO’larımızla gerçekleştirdiğimiz toplantılarda gördük ki 2020 Güvenlik ve KVKK yılı olacak. Hukuk departmanlarından sonra sıra artık güvenlik yatırımlarına geldi. Her kurum eksikleri doğrultusunda risklerini minimize etmek için güvenlik ürünlerine ve hizmetlerine yatırım yapmaya devam edecek.”
Konferans çerçevesinde en son teknolojilerin ele alınması için IDC bu etkinlikte; Cisco, KoçSistem, Netaş, Picus, Platin Bilişim, Barikat, Fortinet, Infosec, Qualys, VMware, Kron, Agilis, BeyazNet, Biznet, Check Point, Demsistem, Detech, Dofotech, Invento, Kaspersky, Keepnet Labs, Natica, Netsec, Zero Second gibi sektörün önde gelen tedarikçileri, STK’ları ve CISO’ları ile iş birliği içindedir.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.