> Kendi şirketiniz ve sektörünüz için 2019 beklentiniz nedir? 2020 yılı hedefleriniz nedir? 2020 yatırım planlarınız ve ihracat hedefleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Pazara yeni çıkmış bir ürün ve yeni bir marka olarak 2019 yılını kendimize yurtiçi pazarda tanıtım ve yurtdışı pazarlara adım atma yılı olarak tanımlamıştık. Bu bağlamda 2019 yılını Erin Motor olarak hedeflerimize uygun olarak tamamlıyoruz. Yurtiçi pazardaki daralmalar bizleri ve sektörümüzü de yurtdışında daha aktif arayışlara itti. Bu durumun ülkemiz açısından orta ve uzun vadede çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin ekonomik kırılganlıklarına karşı sektörün direncini arttıracaktır. Sanayi Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezimizi aktifleşti. Bunun dışında Cezayir, Moritanya, Arnavutluk gibi ülkelere ihracata başladık. Nijerya ile temas halindeyiz. 2020 yılını Erin Motor olarak ürün gamını genişletme ve yurtdışı pazarda daha aktif olacağımız bir yıl olarak tanımlıyoruz. İki yeni projeye ocak ayı ile beraber start veriyoruz. Ar-Ge süreçleri yaklaşık 2 yıl sürecek projeler firmamız açısından çok değerli. Buna ek olarak aynı ay içerisinde doğalgazlı motorumuzun da tanıtımını yapacağız. Dördüncü çeyrekte başladığımız Afrika pazarı çalışmalarına 2020 yılının ilk yarısında da programımıza sadık kalarak aktif olarak devam edeceğiz.

ERİN MOTOR GENEL MÜDÜRÜ ERSİN ŞAHİN

> 2023 yılına dönük yatırım planlarınız, hedefleriniz ve öngörüleriniz nedir?

2023 yılında firmamızın gelmesini planladığımız noktanın hedeflerini 2 yıl öncesinden belirledik. Yüksek teknoloji üreten ve uzun süreli Ar-Ge çalışmalarına dayalı bir firma olarak bir önceki soruda yanıtlamaya çalıştığım 2020 hedeflerimiz de aynı şekilde 2 yıl öncesinden konan ve 2023 yılına meyvesini toplamayı planladığımız hedefler. Bu bağlamda ülkemiz açısından da durum benzer. Özellikle savunma sanayinde yıllardır verilen emeklerin meyvesini 2023 yılına kadar mutlaka toplayacağız. Bilim ve Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Bakanlıklarımızın bu konuda ciddi çalışmaları var. 2023 yılına bugünkünden çok daha güçlü bir sanayi ve ekonomi ile gireceğimiz muhakkak.

> İş insanlarının gelecekle ilgili öngörüleri çok önemlidir; sokaktaki insana ışık tutar. Bu noktada öngörü anketi de yapıyoruz. Bu bağlamda 2020’ye dönük enflasyon, büyüme ve dolar ve euro kuru beklenti ve öngörülerinizi paylaşır mısınız?

Açıkçası içinde bulunduğumuz global çalkantıların, ticaret savaşlarının ve Doğu Akdeniz’deki sıcak gündemin içerisinde bu tarz tahminlerde bulunmanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ancak enflasyonun yüzde 10±1 bandında kalacağını, büyümenin ise yüzde 3± seviyelerinde olacağını düşünüyorum. Bu rakamlara bağlı olarak 2020 sonunda dolar 6,35 USD/TL seviyesinde Euro ise 7,15 Euro/TL seviyesinde seyredecektir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın