GE Renewable Energy, Çin’in Puyang kentinde Henan eyaletinde 715 MW’lık bir rüzgar santrali kurmak için China Huaneng Group ile işbirliği yaptı. Çin Uluslararası İthalat Expo (CIIE) sırasında imzalanan anlaşma kapsamında GE Asya’daki en büyük rüzgar siparişini almış oldu. Santrallerde GE’nin 2.5-132 türbinleri kullanılırken, 130 metrelik yumuşak çelik kuleler Çin Huaneng tarafından geliştirilecek.

GE Renewable Energy, Çin Huaneng Grubu ile Henan eyaletinde 715 MW’lık bir rüzgar santrali kurmak için anlaşma imzaladı. 

Çin’deki düşük rüzgar hızlarına göre Çin için 2.5-132 türbinlerini tasarladıklarını belirten GE Yenilenebilir Enerji Başkanı Jerome Pecresse, “Çin, yenilenebilir enerji hedeflerine yönelik çalışmalar yapmaya devam ederken, teknolojimizi, insanlarımızı, bağlılığımızı ve temiz rüzgar gücümüzü Henan Eyaletine getirmek için Çin Huaneng Grubu ve Henan İl Hükümeti ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. GE, Çin’de uzun bir geçmişe sahiptir ve bölge için özel olarak geliştirilen teknolojiyle, yerel olarak öğrenmeye ve birlikte büyümeye devam etmek için bu fırsattan heyecan duyuyoruz” diye konuştu.

Çin Huaneng Grubu Başkan Yardımcısı Xiangdong Ye de, “Henan Eyaleti halkına temiz enerji sağlamak için GE ile tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Çin Huaneng Grubu, yenilenebilir enerji dağıtımını ve enerji geçişini teşvik etmeye adanmış ileri teknolojinin uygulanmasını kabul etmektedir. Çiftlik üretiminin yanı sıra hizmet verimliliğini artırmak ve en yüksek kalitede yenilenebilir enerji gelişimini artırmak için en düşük ve en düşük rüzgar hızı teknolojisini kullanmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

Anlaşma, Çinli olmayan rüzgar şirketlerine verilen en büyük kara rüzgar türbini sözleşmesinin yanı sıra GE’nin Asya’da bugüne kadar yaptığı en büyük sözleşme. Rüzgar çiftliğinin Henan eyaletinde 500.000 ev için yeterli güç üreteceği tahmin ediliyor. GE, türbinleri Temmuz 2020’ye kadar teslim etmeye çalışacak ve Çin Huaneng rüzgar çiftliğinin gelişimi üzerinde çalışacak.

Çin, yenilenebilir enerjide dünyanın önde gelen ülkesi olup, ABD’nin iki katından fazla üretim yapmaktadır. Bu yeni rüzgar çiftlikleri bu öncülüğü artıracak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın