Yılın üçüncü çeyreğinde Türk Ekonomi Bankası (TEB), ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri toplam aktiflerinin yüzde 65’ini oluşturdu.
30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 6 artarak 102.5 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 791 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan krediler ise aynı dönemde toplam aktiflerinin yüzde 65’ini oluşturdu.
Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in 2019 yılının üçüncü çeyreğinde toplam kredileri 66.6 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 3 oranında artarak 66 milyar TL oldu. Yılın üçüncü çeyreği itibarıyla istikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren TEB’in özkaynakları 9.5 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 16.53 oranında gerçekleşti.
TEB KOBİ Bankacılığı yeni servis modeliyle 2020’ye hazırlanıyor
“Danışman Banka” anlayışıyla hayata geçirdiği ürün ve hizmetlerle sektörde fark yaratan TEB, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda KOBİ Bankacılığı servis modelini yeniden yapılandırdı. Doğru segmente doğru seviyede hizmet sunmayı hedeflediği segmentasyon çalışmalarıyla TEB KOBİ Bankacılığı, uzmanlaşmış hizmet ihtiyacı olan firmalara dış ticaretten proje finansmanına, türev ürünlerden tedarikçi finansmanına kadar geniş yelpazede butik ürünler sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda TEB KOBİ Bankacılığı, müşteri temsilcilerini nakit yönetimi, dış ticaret, finansal piyasalar eğitimleriyle destekleyerek KOBİ’lere sunduğu danışmanlık hizmetini daha da ileri taşıyacak. Küçük ölçekli firmaların günlük bankacılık hizmetlerini daha hızlı gerçekleştirmeleri için ise otomatize kredi süreçlerini de kapsayacak dijital hizmet modelini yeniden kurgulayan TEB KOBİ Bankacılığı, bu sayede hem müşteri sayısını hem de müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor.
TEB, girişimcilik ekosistemine katkısını sürdürüyor
Türkiye’nin en kapsamlı girişim hızlandırıcısı TİM-TEB Girişim Evi, Eylül ayında Start Up programları kapsamında 2019 yılı ikinci dönem firmalarını belirledi. On ilde yürütülecek hızlandırma programlarına seçilen 66 start-up yıl sonuna kadar işlerini büyütebilmek için mentorlarla bir araya gelecek ve TİM-TEB Girişim Evi bünyesinde farklı müşteri gruplarıyla tanışma fırsatı elde edecek. İşini uluslararası alana taşımak isteyen girişimciler, eğitim, yurtdışı bağlantısı ve bilgiye ulaşım konularında TİM-TEB Girişim Evi’nden destek alacak.
TEB Nakit Yönetimi’nden yeni hizmetler
2019 yılının üçüncü çeyreğinde TEB Nakit Yönetimi iki yeni hizmeti devreye aldı. Yabancı para transferlerinin alıcı hesabına ulaşana kadar her aşamasında takip edilmesini sağlayan SWIFT GPI ödeme takip sistemini Kurumsal İnternet Bankacılığı ekranları aracılığıyla müşterileriyle paylaşmaya başlayan TEB, müşterilerinin tek bir SMS ile vergilerini hızla ve kolayca ödemelerini sağlayan “SMS ile Vergi Ödeme” hizmetini de hayata geçirdi.
Emeklilere TEB’den tam destek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklisi olup emekli maaşını TEB’e taşıyan müşterilere özel 1000 TL’ye varan promosyon kampanyası başlatan TEB, Emeklilere Özel Hizmet Paketi ile emekli müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda özel ürün ve hizmetler sunuyor. İşlemlerini kolayca tamamlamaları için Çağrı Merkezi’nde emeklilere özel hizmet hattı kuran TEB, emeklilerin bu hattan ve internet bankacılığından yaptıkları EFT ve havale işlemlerinden ücret almıyor. Ayrıca emekliler, TEB şubelerinde öncelikli hizmet, kredi kartı ücret muafiyeti, günlük nakit çekim imkanı sunan Marifetli Hesap ile birikimlerine yüksek faiz ve ATM’lerden yüksek çekim limitinden faydalanabiliyor.
TEB Aile Akademisi ile tasarruf yaygınlaşıyor
TEB, 2012’de başlattığı Aile Akademisi ile toplum genelinde tasarrufu yaygınlaştırırken, finansal okuryazarlık bilincinin gelişmesine de katkı sağlıyor. Aile Akademisi çatısı altında herkese açık ve ücretsiz finansal okuryazarlık eğitimleri düzenleyen TEB, finansal okuryazarlık konusundaki öncülüğünü bir adım daha ileri taşıyarak hem yeni neslin finansal teknolojilere merakını gözeterek hem de çağın gerekliliklerine uygun olarak üniversite öğrencilerine yönelik “Dijital Finansal Okuryazarlık” eğitimleri başlattı. Bu kapsamda öğrencilere yeni finansal teknolojiler, kullanım alanları, uygulama ve regülasyonları hakkında bilgi verildi.
Gerek sınıf içi finansal okuryazarlık eğitimleriyle gerekse üniversitelerde düzenlediği dijital finansal okuryazarlık eğitimleriyle toplumda tüm yaş gruplarının finansal okuryazar olmasını hedefleyen TEB, bugüne kadar yaklaşık 19 milyon bireye finansal okuryazarlık eğitimleri verilmesini sağladı. 2019 yılında sadece sınıf içi eğitim alan birey sayısı 10 binin üzerindeyken, 30 üniversitede 6500’den fazla üniversite öğrencisine dijital finansal okuryazarlık eğitimi verildi.
TEB’e yurtdışından çok sayıda ödül
TEB Nakit Yönetimi yenilikçi ürün ve hizmetleriyle uluslararası iki organizasyon tarafından ödüle layık görüldü. Asian Banking and Finance organizasyonu tarafından bu yıl sigorta sektörüne yönelik işletme sermayesi yönetimi süreç otomasyonu projesiyle TEB,“Türkiye’de Yılın En İyi Nakit Yönetimi Bankası” seçildi. Ayrıca TEB, International Business Awards tarafından düzenlenen uluslararası Stevie ödüllerinin “Finansal Hizmetler – En İyi Yeni Ürün/Servis” kategorisinde Mobil-Ink Mobil Talimat Platformu’nun güncellenmiş ikinci versiyonu ile Bronz Stevie Ödülü’ne layık görüldü.
TEB Özel Bankacılık uluslararası finans dünyasının saygın yayın kuruluşlarından World Finance dergisinin her yıl düzenlediği ve en başarılı bankacılık hizmetlerinin ödüllendirildiği World Finance Bankacılık Ödülleri 2019’da “Türkiye’deki En İyi Özel Bankacılık Ödülü”nün sahibi oldu.
TEB’in dijital bankacılık platformu CEPTETEB’e iki ödül birden geldi. Kullanım kolaylığı, yüksek güvenlik standartları yanı sıra zengin içeriğiyle de öne çıkan TEB’in dijital bankacılık platformu CEPTETEB, finans dünyasının yakından takip ettiği Global Finance Dergisi tarafından“Batı Avrupa’nın En İyi Mobil Bankacılık” ödülüne layık görüldü. Dünya çapında birçok şirketin katıldığı ve sektörün ileri gelenlerinin değerlendirildiği 2019 Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde ise CEPTETEB, Altın Ödül kazandı.
30 Eylül 2019 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeler:
Net kar: 791 milyon TL | Toplam mevduat: 66 milyar TL |
Toplam aktifler: 102.5 milyar TL | Toplam krediler (net): 66.6 milyar TL |
Sermaye yeterlilik rasyosu: %16.53 | Takipteki kredi oranı: %5.58 |
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.