Columbia Üniversitesi raporuna göre kahvenin sürdürülebilir hale getirilmesi için ortak eylem gerekiyor. Uluslararası Kahve Günü’nde, Columbia Sürdürülebilir Yatırım Merkezi (CCSI) geniş çapta beklenen bir rapor yayınladı: “Kahve Üretiminin Ekonomik Canlılığını ve Sürdürülebilirliğini Sağlama.” Profesör Jeffrey Sachs tarafından yürütülen çalışma. , Dünya Kahve Üreticileri Forumu (WCPF) tarafından 2017’de, dünyanın dört bir yanından üreticilerin kahve fiyat krizini ele almanın yollarını tartışmak üzere bir araya geldiği Medellín’deki ilk toplantısından sonra görevlendirildi. Raporun ön sonuçları Temmuz ayında 2. WCPF’de Brezilya’nın Campinas kentinde sunuldu.
Raporda, tüketicilerin dünyada sevilen bir içeceğe sık sık ödedikleri yüksek fiyatlara rağmen, birçok kahve üreticisinin geçimini azaltan düşük yeşil kahve çekirdeği fiyatlarına yol açan temel nedenler analiz edildi. Raporda ayrıca, potansiyel iklim değişikliği etkilerini test eden yeni nicel arz ve talep modellerinin sonuçları açıklanmaktadır. Modeller, 2050 yılında, Arabica kahve üretimi için uygun arazinin% 75’inin ve Robusta kahve üretimi için arazinin% 63’ünün iklim değişikliği nedeniyle kaybedileceğini, ancak o dönemde kalan uygun arazi miktarının hala şu anda kahve tarımı yapılan toplam toprak miktarı. Modeller ayrıca, Brezilya’da düşük maliyetli üretim potansiyeli göz önüne alındığında, kahve fiyatlarının müdahale etmeden önemli ölçüde iyileşmesi beklenmediğini gösteriyor.
Bu bulgulara dayanarak, Profesör Sachs kahve endüstrisini ve üretim yapan ülkeleri sürdürülebilirliği sağlamak için koordine bir şekilde çalışmaya çağırdı, “devam eden düşük fiyatlar karşısında ve iklim krizi derinleşirken, kahve sektörünün güçlü bir çaba göstermesi gerektiğini belirtti. genel olarak üreticiler ve sektör için sürdürülebilir ve esnek bir geleceği desteklemek. ”
Kolombiyalı Kahve Üreticileri Federasyonu CEO’su Roberto Vélez, “kahve değer zinciri, üreticilerin% 10’dan daha azını aldığı yılda 200 – 250 milyar dolar değerinde. Çoğu üretici ülkedeki birçok çiftçi üretim maliyetlerini bile karşılayamaz; bu sadece yanlış. Kahve endüstrisi durumun ciddiyetine kör bir göz alamıyor. Tüketicilerin tüm dünyada beklediği kahvenin kalitesini, çeşitliliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak istiyorsak, ekonomik sürdürülebilirlik derhal bir ortak sorumluluk ilkesi altında ele alınmalıdır. ”
Kahve tedarik zinciri boyunca sosyal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliği sağlamak için CCSI raporu, Ulusal Kahve Sürdürülebilirlik Planlarının geliştirilmesini ve fincan başına yarım ABD dolarından fazla olmayan büyük kahve endüstrisi aktörlerinin yeni bir Küresel Kahve Fonu’na katkılarını istiyor . Bu fonlar, kahve üreten bölgelerdeki sürdürülebilirlik yatırımları için kritik finansman boşluklarının doldurulmasına yardımcı olacak ve hükümetlerden ve bağışçılardan ek fon sağlama için kullanılacaktır. Raporda ayrıca kahve üreticisi kârının arttırılması için başka tavsiyeler de yer alıyor.
“Prof. Sachs ve CCSI’deki ekibinin ciddi ve bağımsız çalışması, kahve değer zincirinin geleceği tartışmasını harekete geçirecek. Kahve değirmeni zincirini çevresel, sosyal ve daha önemli, ekonomik olarak sürdürülebilir hale getirmek için gereken ortak yapımcıların yanında, üreticilerin, tüccarların, kızartıcıların ve tüketicilerin, kamu veya özel sektörün oyuncuları hiçbiri ile ilgilenemez. Çevrenin ve sosyal yapının en büyük avcısı yoksulluktur ”dedi. Kuzey Amerika’daki Kolombiya Kahve Üreticileri Federasyonu ve Dünya Kahve Üreticileri Forumu koordinatörü Juan Esteban Orduz.
Profesör Sachs şunları ekledi: “Kavurma ve perakendecilerin rekabet öncesi katkıları da dahil olmak üzere sürekli kolektif eylem olmadan, daha fazla kahve üreticisi aşırı yoksulluk içinde olacak ve kökenleri birkaç ülkede giderek daha fazla yoğunlaşacak. Endüstri, çeşitliliğinin ve esnekliğinin çoğunu kaybetme riski taşıyor. Dünya çapındaki liderlerin ve perakendecilerin, küresel sanayinin sürdürülebilirliğini sağlamaya yardımcı olması için öne çıkmaları ve hükümetlerin ve çok taraflı kurumların da sanayi yanında desteklerini artırmaları gerekiyor. ”
Promecafé Genel Müdürü René León, “Kahvenin geleceği ve dikkate alınmadığı takdirde, daha fazla yoksulluk, güvensizliğe yol açmaya devam edecek olan mevcut fiyat krizinin olumsuz etkisi hakkında açık ve net bir tartışma yapılması gerektiğini belirtti. ve dünyanın her yerindeki yasadışı göçler. Bu rapor bu tartışmalara çok önemli bir katkı sağlıyor. ”
Afrika Güzel Kahveler Derneği Başkanı İshak Lukenge’ye göre, “birçok üretici, çiftliklerini veya diğerlerini bırakmadan ailelerine yeterince bakamayacakları bir noktaya geldi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.