EvdekiBakıcım’ın kurucu ortağı ve CEO’su Miraç Bal, 23 Eylül tarihinde davet edildiği Bloomberg HT’deki Girişimcilik Dünyası programında, bakıcı sektöründe fark yarattıkları konulardan bahsetti. EvdekiBakıcım’ın aslında bir teknoloji firması olduğuna değinen Bal, ailelerin bakıcı seçerken en çok sıkıntı yaşadığı “güven” problemini ortadan kaldırdı. Konuşmanın devamında ise, ailelerin sevdiklerini emanet edeceği bakıcıları bulurken en önemli kıstasın bakıcının referansının bulunması olduğunu ve EvdekiBakıcım’ın bakıcıların referans olarak gösterdikleri aileleri arayarak onları sisteme dahil ettiklerini ve onlara bir dijital kimlik oluşturduklarını söyledi.
Türkiye’de her yıl %10 büyüyen bakıcı pazarındaki lider oyunculardan biri olan EvdekiBakıcım, kurulduğu yıl olan 2015’ten bugüne her yıl %300 büyüme gerçekleştirdi. Horizon 2020 kapsamında aldığı yatırım sonrasında ise, kapılarını Avrupa’ya ve Kanada’ya açıyor. Bakıcı sektörünün Avrupa’da 100 milyar dolarlık bir büyüklüğü varken, Türkiye’de henüz bu 4 milyar dolarla sınırlı.
Türkiye’de GarantiBBVA, Axa Sigorta, Acıbadem, Tekfen ve Doğuş Grubu gibi büyük ölçekli firmalarla çalışan EvdekiBakıcım, Avrupa’da da büyük ölçekli firmalara hizmet vermeyi ve büyük pazarların bir parçası olmayı hedefliyor.
Horizon2020 kapsamında aldığı yatırımla Avrupa’nın başlıca şehirlerinde pazar araştırması yapan EvdekiBakıcım, Kanada’dan aldığı 500.000 dolarlık yatırım ve Horizon iş birliğiyle almayı hedeflediği 1,5 milyon euroluk yatırım ile başta İtalya, İspanya ve Kanada olmak üzere, dünyanın birçok yerinde hizmet veren, global bir firma olmaya hazırlanıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın