Yetersiz beslenme, dünya ekonomisi üzerine yılda 3,5 trilyon dolarlık bir yük getiriyor

Hiç tüketim artışı yaşanmasa bile 2050 yılında 9,77 milyara ulaşacağı tahmin edilen dünya nüfusunu besleyebilmek için yüzde 60 daha fazla gıdaya ihtiyaç duyulacak. Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda ise 2 milyar kişi 2050 yılında yetersiz beslenme sorunu ile karşı karşıya kalacak. Yetersiz beslenme, insani boyutta yaşanacak sorunlarla birlikte, dünya ekonomisi üzerine yılda 3,5 trilyon dolarlık bir yük getiriyor.

Gıda bileşenleri gıda güvenliğini sağlamada stratejik öneme sahip

Bu nedenle günümüzde 7,5 milyara ulaşan dünya nüfusunun gıda güvenliğini sağlamada koruyucu önlemler daha da stratejik bir hale geldi.Öyle ki, yiyeceklerin bozulmasını önleyerek raf ömrünü uzatan, lezzet katan gıda bileşenleri endüstrisinin ekonomik büyüklüğünün global düzeyde 40 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. İstanbul Fuar Merkezi’nde 24-26 Ekim 2019 tarihlerinde bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı (Food & Nutritional Ingredients), katılımcı ve ziyaretçilerine bu pastadan daha büyük pay almalarına destek veriyor.

Sektöre dair en son teknolojik gelişmeler, trendler ve ürünler vitrine çıkıyor

Food & Nutritional Ingredients 2019, gıdaların korunmasında ulaşılan son teknolojik gelişmeler, trendler ve hammadde çeşitlerini, 20’yi aşkın ülkeden 3 binin üzerinde ziyaretçi ve 100’ün üzerinde katılımcı ile buluşturmaya hazırlanıyor. Food & Nutritional Ingredients 2019’da gıda ve helal gıda hammadde ve organik bileşenleri ile yarı mamüller ve katkı maddeleri, gıda analiz ve ürün geliştirme sistemleri, gıda güvenliği teknolojileri, gıda paketleme teknolojileri ile gıda üretim ekipmanları vitrine çıkacak.

Tuz, baharat gibi gıda koruyucuları, binlerce yıldır yiyeceklerin korunması için kullanılıyor

Artmaya devam eden insan nüfusunu besleyebilmek için üretilen yiyeceklerin saklanması ve uzun raf ömrüne sahip olması; hayati derecede önem taşıyor. Nitekim, insanoğlu, binlerce yıldır sınırlı yiyeceğini koruyabilmek adına tuz gibi gıda koruyucular, kurutma, tütsüleme, konserve gibi halen kullanılan çeşitli yöntemler ile yemeğin az olduğu dönemlerde hayatta kalmayı başardı. Örneğin Mısırlılar ve Romalılar, potasyum nitrat, baharat ve renklendiricileri, besinlerin raf ömrünü ve görünümünü geliştirmekte kullandılar. Ülkemizin üzerinde bulunduğu tarihi İpek Yolu, doğudan batıya besinlerin raf ömrünün arttıran çok değerli baharatların taşınmasını sağladı. M.Ö. 3000-900 yıllarında et ürünleri tuzlanarak saklanırken, peynirler de odun tütsüsünde işlenerek veya kurutularak daha dayanıklı hale getirilirdi.

Kimya sektörünün başarılı kadınları Women in Life Etkinliğinde Buluşacak

Gıda bileşenleri sektörüne dair dünyada ve ülkemizdeki en son gelişmeler, yenilikler ile sektöre dair gündemdeki konular,24-26 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı etkinliklerinde konuşulacak. 24 Ekim’de İFM Hall 10’da yer alan Food & Nutritional Ingredients 2019 Konferans Alanı’nda gerçekleşecek panele, sektöre yön veren üst düzey yönetici ve dernek başkanları katılacak.

25 Ekim’de ilk kez düzenlenecek Women in Life etkinliği, kimya sektörünün başarılı kadınlarını kahvaltı buluşmasında ve devamında yapılacak söyleşi etkinliğinde bir araya getirecek. Etkinlikte kimya sektöründe görev alan üst düzey kadın yöneticiler iş hayatlarındaki deneyimlerini paylaşacaklar. Ayrıca, fuar kapsamında düzenlenecek konferanslarda sektöre ışık tutan fikirler eşliğinde en yeni ürün, formülasyon ve teknolojileri hakkında bilgiler fuar ziyaretçilerinin ilgisine sunulacak. www.fningredients.com adresi üzerinden online kayıt yapılarak, gıda bileşenlerinin uluslararası buluşması ve etkinliklere ücretsiz katılım sağlanabilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın