Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan Medeni Cumhuriyet: Katılımcı Hayatın Sosyolojisi adlı kitap raflardaki yerini aldı. Siyaset ve Sosyoloji kategorilerinde yayınlanan kitap, Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Barış Büyükokutan tarafından kaleme alındı.
Cumhuriyetçiliği kendisine temel ilke edinmiş bir ülkenin halkı olarak cumhuriyet denen şey hakkında oldukça az bilgi sahibi olan bir toplum olduğumuzu vurgulayan kitap, Medeni Cumhuriyet, bu boşluğu doldururken yakın siyasi ve kültürel tarihimizin bir değerlendirmesini belirtiyor ve cumhuriyetçiliğin geleceğine dair önemli tezler öne sürüyor.Barış Büyükokutan, kitapta 1950 ve 60’ların şiir çevrelerinden Boğaziçi Üniversitesi’nin tarihine, Yunan ve ortaçağ şehir devletlerinin kuruluşundan günümüzün yerel deneyimlerine uzanan geniş bir yelpaze içerisinde cumhuriyetçiliğin tarihsel ve güncel bir arkeolojisini yapıyor.
Türkiye’de ve dünyada gerçek cumhuriyetlerin geliştirilmesi için mevcut imkân ve kısıtları ortaya koyan Medeni Cumhuriyet: Katılımcı Hayatın Sosyolojisi’nde cumhuriyetin doğrudan bir katılım işi olduğunu ve burada bahsedilenin sadece ulusal siyasi hayata katılım olmadığını belirtiliyor. Kitap, cumhuriyetçiliğin sivil toplumu romantize etmeden ciddiye alınması, aşağıdan yukarıya doğru işlenmesi ve ekmek sorununu çözmesi gerektiğini okuyucuyla paylaşıyor.
Künye Bilgisi:
Yazar: Barış Büyükokutan
Fiyat (KDV Dâhil): 22 TL
ISBN: 978-605-2116-85-2
Barkod: 9786052116852
Ürün Sırası: 191
Ana Kategori: Siyaset, Sosyoloji
Ebat: 16,5 x 24 cm
Sayfa Sayısı: 135
Kapak Türü: Karton Kapak
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.