Dijitalleşen bu dünyada ayakta kalmak istiyorsak çağa ayak uydurup kodlamayı öğrenmemiz gerektiğinden yola çıkan Maker Codes, yetişkinlere yönelik özel eğitimler düzenliyor. 18 yaş üstü tüm katılımcıların yararlanabileceği Boot Camp ile hem onlara bir kariyer fırsatı sunmak, hem de geleceğe hazırlamak hedeflendi.

Bu oluşumda ülkemiz adına ve yeni nesiller için bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Maker Codes kurumunun kurucularından Volkan Keskin, üniversiteye hazırlanan, üniversite mezunu ve iş arayan, yazılım dili bilip kendini daha da geliştirmek isteyen, sıfırdan yazılım dili öğrenip farklı kariyer hedefleyen, kurumsal hayatı bırakıp kendini farklı yönde geliştirmek isteyen herkesin bu programdan faydalanabileceğini aktardı.

3 ayda yazılım alanında iş bulma imkanı

Keskin, “Tüm dünyada şu an bir geçiş sürecinde yaşıyoruz. Teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişiyor ve teknolojiyi kullanabilen kişilere ihtiyaç çoğalıyor. Bu ihtiyacı Batı dünyası Boot Camp’lerle çözdü. Hiç yazılım bilmeyen bir kişi 3 ay sonra bu tarz bir kampa katılıp, yazılım alanında iş imkanı bulabiliyor. Hatta ABD’de üniversite eğitimine alternatif olarak görülmeye başlandı. Bootcamp programımızda üretimde bulunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Türkiye’de işsizliğin her geçen gün arttığı bu dönemde yetişkinlere bir kapı aralamayı amaçladıklarını söyleyen Keskin, Yapay zeka’nın hayatımızda olduğu, farklı meslek dallarının olacağı bir döneme hazırlık yapılması gerektiğine işaret etti.  

Boot Camp konusunda uzun zamandır araştırma yaptıklarını söyleyen Keskin, son 3 yıldır çocuklara Kodlama eğitimi verdiklerini, 10 yıllık bir yazılım şirketi olduklarını hatırlatarak, bu bilgi birikimini yetişkinlere de aktarmayı hedeflediklerini vurguladı:”Yurtdışında bir kaç Bootcamp ile görüşme sağladık ve görüşlerini aldık. Belki de Türkiye’de İlk kez böyle bir çalışma gerçekleştireceğiz. Boot Camp için planladığımız süre 3 ay. Adaylar 45 günlük eğitim programını çok yoğun geçirecekler. 9 haftalık program sonrasında 3 haftalık ilave proje süresi olacak. Proje sonrasında Eylül ayında İK mülakatlarını gerçekleştirip, projesini tamamlayan adayların, staj sürecine destek vermeyi amaçlıyoruz. Staj garantisi sunmamakla birlikte, İK çalışanları ile bu eğitimi alan kişileri buluşturup, staj imkanları yaratacağız.

Amacımız 18 yaş üstü mezun ama yazılım dili bilmeyen bu konuda kendini geliştirip bir şirkete işe girmek isteyen gençlere ve yetişkinlere yol göstermek. Ülkemizde çok ciddi bir işsizlik var. Kurumlar da yetiştirdikleri çalışanların gitmesinden şikayetçi. Yaptığımız firma görüşmelerinde böyle bir çalışma yaparsanız çok mutlu oluruz diye geri bildirimler aldık” dedi.

Kodlama konusunda bilgisi olmayan katılımcılara, Bootcamp eğitimi verilerek eğitimin sonunda iyi bir  düzeye getirilmesi hedefleniyor. Bu eğitimde katılımcıların başlangıçta Windows kullanabilecek düzeyde olmaları yeterli. Sözel ve sayısal her eğitim branşından katılımcıların katılabileceği bir içerik ve program hazırlandı.

Yetişkinlere yeni bir altın bilezik

Kodlamanın yetişkinlerin teknolojik gelişimlerine katkı yaparak onlara bir kariyer fırsatı sunmak, hem de onları geleceğe hazırlamak için önemli bir başlangıç noktası olduğunun altını çizen Keskin şu bilgileri verdi: “Artık bir banka çalışanının eğer bir robot yazılım mantığını kavrayamazsa işlerini yapma şansı kalmayacak. Firmaların yazılımcı ihtiyacı sadece üniversitede yazılım öğrenmiş kişilerle karşılanabilecek düzeyde gerçekleşmeyecek. Diplomandan çok bildiğin yazılım dillerinin önem kazanacağı bir döneme giriyoruz.”

 Keskin, öncelikle Türkiye’de sonrasında ABD’de kuruluşunu gerçekleştirdikleri şirketleriyle, yurtiçi-yurtdışı şubeler açarak büyümeyi ve markalarını en üst seviyede sektöründe başarılı bir firma olma noktasına taşımayı ve Türkiye’den teknoloji ihraç eder hale gelmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın