İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi’nin her yıl yeni girişimlerin en iyilerini ödül ve yatırımlarla buluşturduğu ‘Big Bang Start-up Challenge’ yarışması üç bini aşkın katılımcıyla gerçekleşti. 29 Kasım 2018 Perşembe günü Uniq İstanbul’da düzenlenen final etkinliğinde, binlerce girişim arasından sıyrılarak sahneye çıkmaya hak kazanan 20 teknoloji girişimi; Akıllı Magnet, AkıllıBES, BenzinLitre, Hextech Green, Drivee, Kodeco, FilameX, Hippist, Hyggefood Company, Intenseye, Iltema, Kobaküs, Laska Enerji, Micro-S Biyoteknoloji, Otomazone, PetSurfer, Reminis App, Vagustim, watchX-Kodlanabilir Akıllı Saat, Wollox oldu. Final sahnesinde 21 milyon TL’yi aşan kaynağa ulaşmak için girişimlerini anlatan gruplar arasında aldıkları ödül miktarıyla ilk üçte yer almaya hak kazanan girişimler, 771.000 TL ile Reminis APP, 437.000 TL ile WatchX-Akıllı Kodlanabilir Saat ve 415.000 TL ile FilameX oldu.
Big Bang sahnesinde yer alan girişimlere ve fuaye alanında yer alan yarı finalistlere dağıtılan ödül ve yatırımların duyurulmasına ek olarak, ayrıca geçtiğimiz yıllarda Big Bang sahnesinde yatırım almış olan bazı girişimler de Big Bang 2018 sahnesinde ikinci tur yatırımlarını aldılar. İkinci tur yatırımını alan bu girişimler toplamda 12 milyon TL’lik bir yatırım miktarına ulaşmayı başardı.
Ev sahibi İTÜ ARI Teknokent, beş girişime İTÜ Çekirdek kapalı ofis ödülü, altı girişime ise Innogate ödülü verirken, diğer girişimlere ise İTÜ MAGNET ve açık ofis ödülleri verdiğini duyurdu. Etkinlikte ayrıca İstanbul Sanayi Odası, Elginkan Vakfı, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Enerjisa Enerji, Allianz, Anadolu Efes, Anadolu Sigorta, ING Bank, TEB, Softtech, Arıkovanı, Koç Finans, 3M Türkiye, Innova ve Vodafone’nun da bulunduğu 40’ı aşkın destekçi, 10 yatırımcı şirket ve yatırımcı ağı ile 2 bireysel yatırımcı da geleceğe odaklanan girişimcilere yatırım ve hibe desteğinde bulundu.
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca: “İTÜ’lü olsun olmasın hiç ayırım gözetmeden tüm girişimcileri tüm gücümüzle destekliyoruz”
‘Big Bang Start-up Challenge’ın bu yıl diğer yıllara kıyasla daha yoğun bir katılımla gerçekleştiğini aktaran İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “İTÜ Çekirdek olarak 2012 yılından beri toplam 1.797 girişime ve 4.233 girişimciye destek verdik. 50 milyon TL’yi aşkın yatırım alan İTÜ Çekirdek girişimlerinin toplam değerlemesi 650 milyon TL’yi, toplam cirosu ise 65 milyon TL’yi aştı.
Sadece 7 yılda 388 girişimin aldığı desteklerle başarılı olmasını ve şirketleşmesini sağlayan İTÜ Çekirdek, 1.400’den fazla istihdam yarattı. Bu yıl da İTÜ Çekirdek’e ülkemizin dört bir yanından binlerce kişi başvurdu. Sahneye çıkacak girişimcileri belirlerken hiç bu kadar zorlanılmamıştı. Big Bang ile Türkiye’de girişimciliği desteklemeye ve başarılı iş fikirlerini doğru yatırımcılarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp: “Girişimciler için daha fazla kaynağın seferber edilmesi amacıyla tüm gücümüzle çalışıyoruz”
İTÜ ARI Teknokent olarak dünyada eşi benzeri olmayan bir ekosistem kurguladıklarını belirten, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “Girişimcilerimiz aylardır bugün için çalışıyorlar. Çok heyecanlılar. Biz de çok heyecanlıyız. Big Bang ile özel sektör kuruluşlarını hibe ve ödül vermeye, yatırım yapmaya davet ederek girişimcilik ekosistemini büyütmeye çalışıyoruz. Sayısı her yıl artan ana paydaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Bir de çağrı yapmak istiyorum; gelin bu işbirliğine katılın. Daha büyük bir aile olalım. Daha fazla girişimciyi başarıya ulaştırmak için hepinizin katılımına ihtiyacımız var” dedi. Doç. Dr. Tunçalp, Avrupa’nın en iyi 2’nci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’e ait hem rakamsal verilerin hem de girişimcilerin piyasa başarılarının çok iyi ilerlediğini de belirtti.
Doç. Dr. Tunçalp sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye’nin ilk dijital fabrikalarından birini, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile İTÜ ARI Teknokent bünyesinde hayata geçiriyoruz. Prototipini üretmek isteyen tüm girişimciler aradıkları çözümü burada bulacak. Ülkemizde şimdiye kadar bir araya gelmemiş bir makine parkını bir araya getiriyoruz. Önümüzdeki günlerde bunu tüm Türkiye’ye hizmet verir halde açacağız.”
İş dünyası, girişimciler ve geleceğin teknolojilerine şahit olmak isteyenler tarafından yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte final sahnesinde başarı elde eden ekipler İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi’ne dâhil edilerek 1 yıl boyunca ücretsiz olarak İTÜ Çekirdek’in sunduğu tüm olanaklardan da yararlanabilecek.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.