Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, e-Fatura mükellefi olan işletmelerin, son 4 yılda yaklaşık 10 milyar TL’nin üzerinde tasarruf sağladığını açıkladı.  Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in verilerine göre, 82 bin civarında e-Fatura mükellefinin olduğunu kaydeden Hüseyin Şahin, yaklaşık son 4 yılda, 22 milyar 400 milyon adet elektronik fatura (e-Fatura) düzenlendiğini belirtti.

Dijital Dönüşüm pazarının, 2019 yılında %100’ün üzerinde bir büyüme göstereceğini ifade eden Hüseyin Şahin, şunları söyledi:

“Önümüzdeki yıl, 100 bine yakın yeni mükellef firmanın, e-Fatura’ya geçeceği öngörülüyor. 2019 yılında yeni devreye alınacak uygulamalar neticesinde, dijital dönüşüm pazarında, gelecek yıl %100’ün üzerinde bir büyüme bekliyoruz. Özetle, Dijital Dönüşüm ticaret hayatımıza; güven, hız ve çeviklik getirmesinin yanı sıra, tasarruf sağlamaktadır. Örneğin, 22 milyar 400 milyon adet elektronik fatura sayesinde, 6 milyar TL’ye yakın kağıt tasarrufu sağlanmış oldu. Diğer maliyetlerde eklendiğinde e-Fatura kullanan 82 bin civarı mükellef, son 4 yılda 10 milyar TL’yi aşkın tasarruf etti” diye konuştu.

Dijital Dönüşüm uygulamaları ve geleceği konulu panel yapıldı

Bilişim Zirvesi’18 “Akıllı Şeyler-Bilen Teknolojiler” toplantısı, 21-22 Kasım tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Zirve sırasında, 21 Kasım Çarşamba günü, Kurumsal Dönüşüm Platformu tarafından, “e-Dönüşüm çözümleri üreticileri, e-Dönüşüm uygulamaları ve geleceği” konulu bir panel düzenledi. e-Dönüşüm Komitesi Koordinatörü M.Göker Sarp moderatörlüğündeki panelde, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Hüseyin Şahin, EDM İcra Kurulu Başkanı Özcan Ermiş, eLogo Genel Müdürü Başak Kural ve Foriba CEO’su Koray Bahar, yaptıkları konuşmalarda kurumsal çözümler ve dijital dönüşüm pazarındaki gelişmeleri değerlendirdiler.

18 yıldır, bilişim sektörüne değer katıyor

Ülkemiz bilişim sektörüne yıllardır değer katan Bilişim Zirvesi, bu yıl 18.’ci kez sektörü buluşturuyor. Bu yılki zirvede, “Akıllı Şeyler- Bilen Teknolojiler’’ ana temasıyla; şirketler, kurumlar, bireyler, teknolojideki gelişmeleri ve gelecekteki dönüşümü kamuoyu ile paylaşma fırsatı bulmaktadırlar. İnternet ve mobilin hayatımıza girmesiyle başlayan kırılma noktası, nesnelerin interneti, bulut, büyük veri analitiği, endüstri 4.0, yapay zeka, artırılmış sanal gerçeklik, robot teknolojileri gibi dijital ve bağlantılı bir dünyayı kazandırmaktadır. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın