Banyo alanında dünyanın önde gelen markalarından olan Alman Duravit, Türkiye’ye güvenini yeni yatırımlarını devreye alarak gösterdi. Türkiye’de otel, AVM ve büyük konut projelerinin vitrifiye, banyo mobilyası, akrilik küvet ve duş teknesi ihtiyacını karşılayan şirket,Tuzla’daki tesislerine yapılacak yeni fırın yatırımı ile birlikte yeni modellerin de üretimine başlayacak. Türkiye pazarına 2000 yılında fabrika yatırımı yaparak giren Alman vitrifiye devi Duravit’in iç pazarın yanı sıra ihracatı da bulunuyor. Şirket, Türkiye’ye olan güvenini kanıtlamak için fırın yatırımını devreye almaya hazırlanıyor.

Duravit Yapı Ürünleri kurucu ortağı ve Genel Müdürü Müfit Ülke, Tuzla’daki tesislerine bir milyon Euro’luk fırın yatırımı planladıklarını belirterek, bu yatırımın tamamlayıcı yatırımlarla birlikte 2,5 yıl içinde toplamda 4 milyon Euro’ya çıkacağını söyledi.

Devreye alınması planlanan bu yatırımın iki ülke arasında gergin bir sürecin yaşadığı günümüzde şirketin Türkiye’ye olan güvenini kanıtladığına vurgu yapan Müfit Ülke, “ Seramik fırını yatırımıyla birlikte şu anda hizmet veren 93 m3’lük fırınımıza ek 103 m3’lük yeni fırın  ile yeni modellerin üretimine başladık” dedi.

YENİ İSTİHDAM YARATACAK

Bu yatırım konusunda bir diğer önemli detay ise seramik fırının Almanya’dan değil Türkiye’den alınacak olması. Yatırımın artacağı bir başka alan ise iletişim ve bayi ağının genişlemesine dönük yapılacak.

Duravit, Türkiye’deki fabrikasına ek yatırım yapmasının yanı sıra yeni istihdam da yaratmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Tuzla’daki fabrikasında 180 kişiyi istihdam eden şirket 2019 yılında bu rakamı 200 kişiye çıkarmayı planlıyor. İç pazarda 10 milyon dolar cirosu bulunan markanın Azerbaycan, Kuzey Irak, İran gibi ülkelere de 10 milyon dolarlık ihracatı bulunuyor. Yeni yatırımla birlikte önümüzdeki iki yıl içinde  iç pazarda yüzde 50’lik büyüme planlıyor.

Yakın zamanda batarya ürünlerini de pazara sunan şirket bir taraftan ürün gamını geliştirmeye devam ediyor. Türkiye pazarına girdiği günden bu yana bilinirliği artırmak için çalışmalar yapa şirket yakın zamanda son kullanıcıya yönelik iletişim yapmaya başladı. TV ve radyo mecrasını bu anlamda kullanan şirket, TV programlarına da sponsor oluyor.

Kentsel dönüşüm projelerine son dönemde odaklandıklarını ve bu yönde bir ekip oluşturduklarının altını çizen Müfit Ülke, bununla birlikte son kullanıcıya kendilerini tanıtma fırsatı bulduklarını söylüyor.

Bayileri daha görünür kılmak için de çalışmalar yapacaklarının vurgulayan Müfit Ülke, “Şu anda tüm Türkiye’de 50’ye yakın bayimiz var. Bu sayıyı gün geçtikçe artırmaya devam edeceğiz “ diyor ve ekliyor “Aynı zamanda 2018 yılında Güney Marmara ve Karadeniz Bölgesi bayiliklerimizi açtık. 2019 da Doğu Anadolu’yu da eklemek istiyoruz.”

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın