TAİDER’in organizasyonu ile Kuşadası’nda gerçekleşen ve proje ortağı ARGE Danışmanlık tarafından verilen toplam 4 günlük değerlendirici eğitimlerinin ilk bölümünde, iki gün boyunca 35 değerlendirici Kuzey Yıldızı Ödülleri süreci ile uygulama yöntemi hakkında bilgilendirildi ve uygulamalı ekip çalışmalarına katıldı. İkinci bölümü İzmir’de devam eden kişisel gelişim eğitimlerinde ise değerlendiricilerin hem kuramsal hem de uygulama bilgisi ile öğrenme ve öğrendiklerini kendi şirketlerinde de uygulama olanağı bulması hedeflendi.

Eğitimlerin açılış konuşmasını yapan TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Günseli Ünlütürk, Kuzey Yıldızı Projesi’nin aile şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine katkı sağlamak, iyi örnekleri paylaşmak ve gelişimin tüm kurumlara yayılımını desteklemek amacıyla tasarlandığını aktardı. Ünlütürk “Kuzey Yıldızı Projesi ile kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyerek bu alanda çalışmalar yapan, çalışanlar, çevre, toplum ve gelecek nesiller açısından fark yaratarak ülke ekonomisine değer katan aile işletmelerinin teşvik edilmesini amaçlıyoruz. Kuzey Yıldızı Ödülü için başvuran şirketler, sunulacak değerlendirme raporu sayesinde gelişmiş ve geliştirilecek alanlarını tespit etme imkânı elde ediyor. Bu sürece katılan değerlendiriciler ise edindikleri bilgi ve saha ziyaretleri ile kazandıkları deneyimi kendi şirketlerinde de uygulama imkanı buluyor” dedi.

Kişisel gelişim eğitimlerine farklı disiplinlerden konuşmacılar katıldı

Katılımcılar ilk gün Uzman Psikolog Hülya ÜSTEL ELEVİŞ tarafından verilen “İlişki Yönetimi” eğitimiyle, iletişim kavramına Transaksiyonel Analiz (TA) kavramı perspektifinden bakarak aile ve işletme içinde iletişimin güçlendirilmesine yönelik uygulanabilir adımlar geliştirilmesi konusunda çalışma yaptılar. Ardından sürdürülebilirlik ve girişimcilik alanında çalışmaları bulunan Mazars Denge CEO’su Dr. İzel Levi COŞKUN’dan “Sürdürülebilirliğin Temelleri” eğitimiyle adım adım kurumsal sürdürülebilirlik konusuna değinildi.

İkinci gün sabah oturumunda eğitmen Eda ROBERTSON, içeriği kendisine ait olan “Fırtınada Nefes Molası” adlı uygulamalı stres yönetimi seminerini gerçekleştirdi. Öğleden sonraki oturumda Mustafa BAYINDIR, tarafından verilen “Beynin Kullanma Kılavuzu” adlı eğitimde iletişim, önyargı, doğru ilişki kurma gibi konular işlendi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın