Dünya Ekonomi Forumu tarafından yayımlanan The Global Information Techonology Report’da yer alan Network Readinees Index verilerine göre, Türkiye 139 devlet arasında 48. sırada yer alıyor. Değerlendirme, ülkelerin bilişim teknolojilerinin sağladığı olanakları değerlendirme kapasitelerine göre yapılıyor.
Mevcut durum Türkiye’yi ileri taşıyamaz
E-GÜVEN Akademi tarafından düzenlenen E-Dönüşüm Sertifika Programı’nın açılış konuşmasında Küresel Bilgi Teknoloji raporuna değinen E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “Mevcut durum maalesef Türkiye’yi ileri taşımak için yeterli değil. Ülke olarak daha üst sıralarda yer almamız gerekiyor. Bilişim teknolojilerini iş süreçlerimize entegre etmek, katma değer oluşturmak, yenilikçiliğe açık olmak ve üretmek zorundayız. E-Dönüşüm Sertifika Programı’nın bu konudaki bilinç düzeyini artırarak diğer ülkelerle aramızdaki farkı kapatmak için faydalı bir platform olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
Şirketler aradıkları yetenekleri bulmakta zorlanıyor
İçinde bulunduğumuz dijital çağın şirketleri, kurumları ve bireyleri hızla dönüştürdüğüne dikkat çeken Orhun, şu değerlendirmede bulundu: “Dönüşümle birlikte iş hayatı, çalışan profili de değişiyor. Şirketlerin aradıkları yetenekleri bulmakta zorlandıkları yeni bir döneme girdik. Değişen, daha rekabetçi hâle gelen iş ortamında kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz E-Dönüşüm Sertifika Programı ile e-dönüşüm alanında farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. 2015’ten bu yana farklı üniversitelerde gerçekleştirdiğimiz bu programla ülkemizin nitelikli insan gücüne katkı sağlıyoruz. Konuları ve eğitmenlerimizi titizlikle seçiyor, her yıl küresel eğilimleri de içeren konuları kapsayacak şekilde programımızı güncelliyoruz. Blockchain, dijital dönüşüm çağının iş ve sosyal hayatımız üzerindeki etkileri ile dijital reklamcılık konularını bu yaklaşım kapsamda programa aldık.”
E-GÜVEN Akademi nitelikli iş gücüne katkı sağlıyor
Kâr amacı gütmeyen, e-dönüşüm uygulamaları hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlayan E-Dönüşüm Sertifika Programı’na; kamu ve özel şirket çalışanları, profesyoneller ve öğrenciler katıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen programda katılımcılara e-dönüşüme ilişkin güncel bilgiler aktarıldı. Program kapsamında; e-imza, mobil imza, e-tebligat, KEP, e-fatura, e-defter ve e-arşiv konuları işlendi. Ayrıca Blockchain, siber güvenlik, bulut bilişim, dijital dönüşümün iş ve sosyal hayata etkileri ile dijital reklamcılık yaklaşımları da tartışıldı. Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.
Ücretsiz program her yıl güçlü bir eğitmen kadrosuyla gerçekleştiriliyor
E-GÜVEN E-Dönüşüm Sertifika Programı’nın eğitmen kadrosu sektörün önde gelen isimlerinden ve konunun uzmanlarından seçiliyor. Bu yılki eğitmen kadrosu şu isimlerden oluştu: E-GÜVEN Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Gönç, E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, Metamorfoz Genel Müdürü Ayşegül Topoğlu, Lostar Genel Müdürü Murat Lostar, Digital Planet Satış Yöneticisi Ersel Erkülekçi, E-GÜVEN Teknoloji-Proje Geliştirme Müdürü Muhammet Kalaycılar, Dijital Dönüşüm Danışmanı Murat Erdör, Diverseffect Ajans Başkanı Coşkun Yeşilbaş ve Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.