Türkiye’nin teknoloji alanındaki rekabet gücünü küresel ölçekte artıran İTÜ ARI Teknokent, finans teknolojilerinde global ligde yer alan Türk firmalarına ev sahipliği yapıyor. Bu firmalardan biri olan ve sektörün etkili oyuncularından Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, 2003 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye ve dünya finans piyasalarında oluşan verileri yapay zekâ teknolojileri ile derleyerek, iş ortaklarına analiz imkânı sağlayan şirket, alanında bir inovasyon fabrikası gibi çalışıyor. Geliştirdiği son buluşlarla 14 yıllık yazılımlarını da tamamen yenileyen Matriks, sektörün lideri konumunda yer alıyor.

Fintech’in geleceğine hazırlanan Matriks’in Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, “Fintech’in geleceğinde güçlü bir oyuncu olma hedefimiz var. Bu motivasyon ile sizin adınıza da düşünen hatta karar alan yazılımlar geliştiriyoruz. En iyi yöneten, en iyi yorumlayan ve verileri anlamlandıran sistemler tasarlıyoruz. Sektörün değişen ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde; daha hızlı, daha akıllı, daha izlenebilir ve bütünleşik yeni çözüm konseptlerimizi çok yakın bir zamanda kullanıcılarımıza sunacağız” dedi.

Elektrik piyasası için geliştirdiği yazılım ticaretin üssü oldu!

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde projelerini sürdüren Matriks’in Fintech alanında öne çıkan çalışmaları arasında metalonline.net, altinonline.net ve finans laboratuvarları gibi yenilikçi projeler de bulunuyor. Matriks, son olarak enerji piyasalarındaki liberizasyonun ardından bu sektöre yönelik uçtan uca çözümler sunan yazılımlarını piyasaya sundu. Elektrik piyasası için geliştirilen yazılım kısa sürede bu alandaki ticaretin üssü oldu. Veri, tahmin, işlem ve risk yönetimi bileşenlerini tek ekranda birleştiren bu ürünün dünyada bir ilk olduğunu ifade eden Tutar, “Gerek konsept olarak, gerekse de veri inceleme ve analiz uygulamaları açısından dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Aslında ilerideki ihtisas borsaları için altyapı oluşturuyoruz. Bunu doğal gaz, kömür, karbon hatta buğday ve pamuk gibi alanlarda da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Mühendis, matematikçi, istatistikçi ve yazılımcılardan oluşan ekibimizle de arz, talep, yük ve fiyat tahmini yapıyoruz. Hava durumuna ve havzaların doluluk durumuna göre barajların durumunu değerlendiriyoruz. Diğer yandan Blockchain teknolojisini de ürünlerimize entegre ediyoruz” diye konuştu.

“Uluslararası standartlarda iş yapan ancak Türk usulü çalışan bir şirketiz”

Uçtan uca çözümler üreten bir Fintech firması olduklarının altını çizen Tutar, “Matriks olarak proje bazlı bir çalışma şeklinden ziyade sürekli ve çözüm odaklı bir model üzerinden ilerlemeyi seçtik. İşlem platformları, veri analizi, veri madenciliği ve bigdata alanında araştırma ve yazılımlar üretiyoruz. Uluslararası standartlarda iş yapan ancak Türk usulü çalışan bir şirketiz” dedi. Matriks’in konusunda uzman kadrosunun her geçen gün genişleyerek 140 kişiye ulaştığını belirten Tutar, “Türkiye’de İstanbul merkez ofis ve Ar-Ge birimimiz ile birlikte, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Adana’da bulunan şubelerimizle hizmet veriyoruz. Sunduğumuz çözümler arasında; veri izleme ve işlem platformları, mobil uygulama projeleri, web çözümleri, FIX entegrasyon projeleri, enerji piyasaları ve modelleme ve tahmin yazılımları, büyük veri ve ölçeklendirilebilir BT mimarileri yer alıyor” şeklinde konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın