KİD’in iki dönem başkanlığını yürüten TAV Havalimanları Holding Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül Şen, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, kurumsal iletişim mesleğinin layık olduğu konuma gelmesi için çalışmalar yürüten Kurumsal İletişimciler Derneği’nde başkanlık yapmanın gururunu yaşadığını belirterek, yapılan faaliyetleri genel kurul üyelerine aktardı. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Şule Yücebıyık ise Bengi Vargül Şen’e ve yönetim kuruluna katkılarından dolayı teşekkür ederek, KİD’in tek meslek örgütü olarak sektörde önemli bir misyonu olduğunu vurguladı. Yücebıyık, “Bugün kurumsal iletişim, kurumların can damarı olarak kabul görüyor. KİD ise ülke ekonomimize yön veren, değer katan ve çoğunluğu Türkiye’nin en büyük 500 şirket listesinde yer alan kurumların iletişim süreçlerini ve itibarını yöneten profesyonellerin oluşturduğu stratejik öneme sahip bir dernek. Yeni dönemde yönetimde yer alan arkadaşlarım ve değerli üyelerimizle birlikte, kurumsal iletişim mesleğinin standartlarını yükseltmek, yeni iletişim parametrelerine uygun hareket etmek adına sınırlarımızı daha da genişletmeyi ve daha çok alanda var olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kurumsal İletişimciler Derneği (KİD)

Türkiye ekonomisine yön veren önemli kurumlarda çalışan kurumsal iletişimcilerin inisiyatifiyle 2009 yılında kurulan Kurumsal İletişimciler Derneği, kurumsal iletişim mesleğinin bilinirliğini ve itibarını artırmak, meslek standartlarının yükseltilmesine liderlik etmek, üyeler arası bilgi alışverişinde bulunmak, diyaloğu güçlendirmek ve genç iletişimcilere eğitim olanakları sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyet ve çalışmalarla kurumsal iletişim sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktadır. KİD, Ocak 2018 itibarıyla 70’e yakın üyesiyle faaliyet göstermektedir.

Şule Yücebıyık kimdir?

Şule Yücebıyık, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Üniversitenin aynı bölümünde Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Tarihi alanında yüksek lisans yaptı. Profesyonel iş yaşamına gazeteci olarak TRT İstanbul Haber Merkezi’nde başlayan Yücebıyık, Yeni Yüzyıl Gazetesi’nde ekonomi muhabiri olarak çalışmaya devam etti.

1996 yılında Milliyet Gazetesi’nde göreve başlayan Yücebıyık, gazetenin ekonomi departmanında 10 yılı aşkın süre muhabir/köşe yazarı ve editör/yönetici olarak çalıştı. 2006–2008 yılları arasında Global Hill&Knowlton Halkla İlişkiler Ajansı’nda Başkan Yardımcılığı yapan Yücebıyık, 2008 yılından bu yana Borusan Holding’in Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yapıyor.

Toplumsal sürdürülebilirlik ve kadını güçlendirme alanında faaliyet gösteren TÜSİAD, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD), Global Compact Türkiye gibi yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alan Yücebıyık, 2014’ten bu yana BM’ye bağlı Women Empowerment Principles’ın (WEP’s) Uluslararası Danışma Kurulu üyesidir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın