Türk bankacılık sektörünün duayen isimlerinden olan, ödeme sistemleri teknolojilerinde dünya çapında projelere imza atmış Mehmet Sezgin’in kurduğu fintech girişimi myGini Inc., ABD’de kredi kartı pazarına yeni bir soluk getiriyor. 2016 yılında San Francisco’da kurulan myGini, bankalar, iş yerleri ve kart sahibi müşterileri aynı platformda buluşturan bir ödeme sistemi uygulaması olarak fark yaratıyor. myGini, ABD kart piyasasında bir ilk olan fonksiyonuyla, ödeme ve sadakat programlarını aynı platformda buluşturuyor, Visa ve MasterCard ağlarıyla finans kuruluşları arasında köprü görevi üstleniyor.

Amerika’daki kredi ve banka kartı müşterileri için yeni bir alışveriş deneyimi sunanmyGini, aynı zamanda iş yerleri ve bankalar için de müşteri sayılarını ve işlem hacmini artırma imkânı yaratıyor. Lansmanı geçtiğimiz Ekim ayında Las Vegas’da düzenlenen Money 20/20 etkinliğinde gerçekleştirilen myGini, sektör oyuncuları ve yatırımcılardan büyük ilgi gördü. myGini uygulamasının Ocak 2018 itibarıyla aktif olarak kullanıma sunulması hedefleniyor.

Uygulama hakkında görüşlerini bildiren myGini CEO’su Mehmet Sezgin, “Türkiye’de Bonus kart platformunu kurup geliştiren, dünyaya tanıtan ekibin lideri olarak, ödeme sistemleri dünyasında sahip olduğum tecrübeler doğrultusunda, Amerika finans sektöründe, kredi kartı kullanıcılarıyla banka ve şirketler arasında, karşılıklı kazanç yaratacak bir altyapı eksikliği olduğunu gözlemledim. Bugün 10 bine yakın finansal kurumun faaliyet gösterdiği ve birçoğunun kart çıkardığı ABD’de, kurumların çoğunun IT altyapıları veya kendilerine ait teknolojileri bulunmuyor. Büyük bankaların IT departmanları da çoğunlukla büyük ve uzun vadeli projelere odaklanmış durumda. Bu sebepledir ki, son dönemde fintech ekosistemine ve bu ekosistemden ortaya çıkan yaratıcı çözümlere fazlasıyla bir ilgi söz konusu… Biz de bu noktadan hareketle, müşteri, kurumlar ve bankalar arasında tüm tarafların kazanacağı, ödeme sistemlerini ve sadakat programlarını entegre eden myGini uygulamasını hayata geçirdik. Temel olarak Visa ve MasterCard ağlarıyla finansal kuruluşlar arasında bir köprü kuran fintech girişimimiz myGini, özellikle IT altyapısı ve pazarlama faaliyetleri zayıf küçük bankalar ile yerel işyerlerine, müşterileri için Türkiye’dekine benzer taksit, puan ve indirim gibi avantajlar içeren sadakat programları sunma imkânı tanıyor” dedi.

ABD pazarı için devrim niteliğinde inovatif bir altyapı platformu oluşturduklarını dile getirenMehmet Sezgin, “myGini’nin sektör için iki temel faydası bulunuyor. Bunlardan ilki perakendecilerin daha önce örneği olmayan yaratıcı kampanyalar hazırlayarak müşteri bağlılığını ve sayısını, dolayısıyla satış hacimlerini artırabilmesi… Diğeri ise gerçek zamanlı anlık bildirimler dediğimiz, kart sahiplerinin her alışveriş sonrası bankalarından alacakları bilgiler. Böylece hem PIN kullanılmayan bir pazarda güvenlik unsurunu sağlıyoruz, hem de alışveriş deneyimini farklı bir boyuta taşıyoruz. Bu da beraberinde kartla yapılan işlem sayısını ve kart sahipleriyle etkileşimi artırıyor. Bugün bankalar ve iş yerlerinin kârlılık ve çalışma şekilleri ülkeden ülkeye farklılık gösterse de, günün sonunda tüketiciler kendileri için fark yaratan ve kazanç sağlayan çözümlere yöneliyor. myGini de tüketiciye bu farkı yaşatacak bir çözüm aslında. myGini sistemini Visa ve MasterCard API’leri ile entegre ettiğimiz için bankalar ve iş yerleri mevcut altyapılarını kullanarak, gelenekselleşmiş kağıt kupon ve kartlarını MyGini üzerinden dijitalleştirmiş oluyor. Biz bu iki tarafın aynı dili konuşmasını sağlayarak, kazan-kazan yaklaşımıyla, kart sahipleri, iş yerleri ve bankalara daha fazla değer yaratmayı, ayrıca yakın gelecekte mevcut kart işlemlerinde aktif rol üstlenerek, bankalara dijital cüzdan hizmeti vermeyi de hedefliyoruz.” diye konuştu.

myGini Amerikalı tüketicilere bütçe ve harcama kontrolü sağlamaya da yardımcı olacak. myGini uygulamasını indiren tüketiciler isterlerse harcama tip, işlem veya ekstre tutarı üzerinden kendileri için uyarılar koyabilecek. Sistem, kişi o tutarlara yaklaştığında kullanıcıyı uyaracak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın