Porselen sektörünün lider oyuncularından Güral Porselen, yaptığı yatırımlar ve inovatif hamleleriyle Türkiye ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyor. Firma, 2015 yılında açıklanan ‘10’uncu Kalkınma Planı’ hedefleri paralelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Köklü ve kaliteli mirasıyla günümüz sofraları için özgün tasarımlar sunan Güral Porselen, yaptığı ihracatla da Türkiye ekonomisine kaynak sağlıyor. Firma 50’den fazla ülkeye yaptığı ihracatla sektörün lider oyuncularından biri olma özelliğini koruyor.

Özellikle dış borcun kapatılmasında kritik bir role sahip olan ihracat rakamlarının daha da artması gerektiğini belirten Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kuzey Kore’nin nükleer silah ve füze denemeleri nedeniyle ülkeye birtakım kısıtlamalar içeren BM Güvenlik Konseyi kararını imzalamasının ardından kısıtlanan ürünlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Güral, ‘Türkiye’nin 2023 hedefleri içinde yer alan 500 milyar dolar ihracat hedefinin gerçekleşebilmesi için ihracatın ortalama yıllık yaklaşık yüzde 11,7 oranında artması gerekiyor. GSYİH hedefinin gerçekleşebilmesi için de GSYİH’in aynı dönemde ortalama yıllık yaklaşık yüzde 8 oranında büyümesi lazım. Ülkemiz birçok badire atlatmasına rağmen 2014 yılında yüzde 4 büyüdü.  2015 yılı içinde yüzde 3’lere ancak ulaşılabilir derken son çeyrekte 1 Kasım seçimleri sonrasında neredeyse patlayan iç talep ile birlikte ülke büyümemiz yüzde 4’e ulaştı. 2016 yılında da 15 Temmuz kalkışmasına rağmen Türkiye büyüme trendini devam ettirerek yüzde 4’lük seviyesini korudu. Güral Şirketler Grubu olarak bu konuda biz de elimizden geleni yapıyoruz. Her yaptığımız yatırımın, her geliştirdiğimiz yeni ürünün ülke ekonomisine bir katma değer yaratacağının bilinciyle hareket ediyoruz. En son küresel gelişmelere baktığımızda Kuzey Kore’nin nükleer silah ve füze denemeleri nedeniyle BM Güvenlik Konseyi’nin uygulayacağı yaptırımları Türkiye için bir fırsat olarak yorumluyorum. Kısıtlanan ürünler listesinde 100 ABD dolarından daha değerli porselen ve Çin porseleni ürünlerinin bulunuyor oluşunu sektörümüzde ihracatın artacağının bir göstergesi olarak kabul ediyorum’ dedi.

Türkiye’nin lider üreticilerinden olan Güral Porselen’in ülke genelindeki üstünlüğünü yaptığı ihracatla da perçinlediğini belirten Harika Güral, yaptıkları AR – GE çalışmalarıyla da geleceğe projeksiyon tuttuklarını vurguladı.  Güral Türkiye’deki ilk bone porseleni ürettiklerini belirterek,  “Güral bone porseleni bir sanat eseri kadar zahmetli bir işlemle üretiyoruz. İlk kez 2006 yılında ürettiğimiz ‘bone’ serisi yemek takımları bugün dünyanın 70 ülkesindeki sofraları süslüyor. Özellikle ‘bone’ serisi ile porselen sektörünün öncü ve yaratıcı oyuncusu olma özelliğimizi perçinlerken, ‘Terra Rosa; renkli grup’ ve ‘Onyx; mermer desen’ ile normal porselende görülmesi mümkün olmayan kırık beyaz rengi tüketiciyle tanıştırdık. Her geçen gün değişen trendleri yakından takip ediyoruz. Dolayısıyla faaliyetlerimizde yaratıcı tasarımlara, ar-ge’ye ve müşteri memnuniyetine büyük önem vererek devam ediyoruz. Bugün Güral Porselen olarak, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da lider porselen markaları arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

1989 yılından bugüne 75 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 275 bin metrekare alan üzerinde üretim yapan ve 52 ayrı ülkeye ihraç edilen Güral Porselen, ‘10’uncu Kalkınma Planı’ hedefleri paralelinde çalışmalarını sürdürüyor.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın