Fuarın ana temasının “ihracat” olduğunu söyleyen AİMSAD Başkanı Mustafa Erol, Ağaç İşleme Makineleri Yan Sanayi Sektörü olarak bu yıl ihracatta yüzde 30’luk bir ihracat artışı yakaladıklarını belirterek, “Sektör olarak tamamen ihracata odaklandık. Fuara yurt dışından 10 binin üzerinde yabancı ziyaretçi geliyor. Ciddi alım heyetleri katılıyor. Bu da artan ihracatımıza çok önemli katkıda bulunacak. Fuarın sektör ihracatımıza katkısının yüzde 25 olmasını bekliyoruz” dedi.

Ağaç işleme makineleri, ahşap, orman ürünleri ve teknolojileri ile ambalaj sektörlerini bir araya getiren sektörün en önemli buluşma noktası Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. 30 yıldır istikrarlı bir biçimde büyüyen ve son iki yıldır AİMSAD işbirliğinde yapılarak daha da güçlenen Ağaç İşleme Makinesi Fuarı 18 Ekim’e kadar sürecek.

Mobilya yan sanayinin uluslararası pazarlara açılan kapısı olan fuar ile yaratılan sektörel güç birliği sayesinde yine ses getirecek önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacaklarını kaydeden Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, fuarın çok verimli geçmesini beklediklerini belirtti.

Bu fuarın sektöründe ve özellikle Avrasya coğrafyasında hakim ihtisas fuarı olması için projeler ürettiklerini ifade eden Erol, imalatçı ve ithalatçı firmaların aylardır fuara yoğun bir şekilde hazırlandığını, imalatçı firmaların özellikle endüstri, verimlilik ve 4.0’a uygun yeni makinelerini ilk kez fuarda sergileyeceklerini kaydetti. Almanya’dan sonra şu anda Avrupa’nın İtalya ile beraber ikinciliğe oynayan en önemli fuarı olduklarını ifade eden Erol, “Yurt dışından 10 binin üzerinde yabancı ziyaretçi geliyor. Ülkemizin ekonomisinin bu seneki iyi gidişatından dolayı güzel bir fuar geçireceğimizi düşünüyorum. Hem yurtiçi hem yurt dışından yaklaşık yüzde 30 büyüme ile ziyaretçi rekoru kıracağız. Yurt dışından İhracatçı birlikleri tarafından organize edilen ciddi alım heyetleri katılıyor. Bununla da ilgili TÜYAP’la beraber ortak organizasyonlarımız olacak. Hiç çalışmadığımız ülkelerden ciddi katılımlar var. Her kıtada çalıştık, 5 kıtadan da ziyaretçimiz var. Fuarımız yurtdışına dönük bir fuar olmaya doğru gidiyor. Yurt içinde ziyaretçimiz çok ama yurt dışından 10 bin kişiyi buraya getirebilmek Türkiye’de belli başlı fuarların yapabileceği bir kabiliyet. Bunda çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

“Sektör olarak ihracata odaklandık”

Ağaç İşleme Makineleri Yan Sanayi Sektörü olarak bu yıl ihracatta çok ciddi bir artış kaydettiklerini açıklayan Erol, yabancı ziyaretçi ve alım heyetlerinin sektörün ihracatına çok önemli katkıda bulunacağını ve fuarın sektör ihracatına katkısının yüzde 25 olmasını beklediklerini kaydetti. Fuarın ana temasının ihracat olduğunu belirten Erol, İthalatta da düşüş yaşandığını vurgulayarak, “Yıl sonunda ihracatın ithalatı ikiye katlamasını bekliyoruz. Şu anda sektör olarak yüzde 30’luk bir ihracat artışı yaşıyoruz. Bu artış bizim sektörümüzde çok büyük bir oran. Devletimizin arzuladığı, sektörümüzün görmek istediği verilere ulaştık. Bu da demek ki Türkiye’de artık her türlü ürün üretiliyor ve hem yerli imalatçılar, hem de yabancı müşteriler makinalarımızı ve yan sanayilerimizi tercih ediyor. Sektör olarak tamamen ihracata odaklandık. İhracatımızı daha da arttırmak için her türlü çalışmayı yapacağız” şeklinde konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın