Koçoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’de ulusal yayıncılığı güçlendiren ve özellikle de günden güne yaygınlaşan sektörel yayıncılığa ciddiyet katan resmi bir kurum var: T.C. BAŞBAKANLIK Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü.
Ancak sektörel dergilerin bir çoğu Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce kayıt altına alınma konusunda çekince gösteriyor. Kimileri de Genel Müdürlüğün belirlediği kriterlere uygun olmayışı sebebiyle, resmi kayıt için kabul edilmiyorlar.
Son derece kusursuz ve resmi çalışan bu kurum tarafından kabul edilmek için, sadece dergi yapmak ve basmak yetmez. Baskı tirajınızı, dağıtım ağınızı, abone sayınızı, personel sayınızı, sosyal medyada gücünüzü simgeleyen yansımanızı gerçek usulde beyan etmeniz gerekir. Haliyle reklam veren firmaları nitelikli şekilde dolandırmak maksadıyla yola çıkmış olan bir kısım yayıncı, söz konusu ciddiyetten ve resmiyetten çekince gösteriyor.
Reklam veren firmaların, T.C. BAŞBAKANLIK Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü kaydına önem vermelerini ve kurum kaydı olmayan yayınlara karşı dikkatli olmalarını öneriyorum. Bir başka konu daha var; o da ayrı bir önem arz ediyor. İllegal yönde çalışmalar sergileyen işletmelere verilen reklam desteği, piyasaları olumsuz yönde etkileyecektir. Pekala, bu işletmelere karşı ne yapılmalı?
Her İşletmeye Reklam Desteği Verilmemeli
Her parayı bastıranın talep ettiği reklam yayınlandığında, kurunun yanında yaş da yanıyor ve tüm firmalar aynı kazanda kaynıyor. Bu olmaz! Kaliteli ve dürüst çalışan firmalara sahip çıkılmalı ve ticari prestijleri korunup kollanmalı. Köklü tarihe sahip kimi markalar veya adını duyurmaya çalışan yeni işletmelerin başlarına getirilen niteliksiz yöneticiler ya da başkanlar, hatalı stratejiler oluşturabilmekte ve yasalarla örtüşmeyen bir kısım çalışmaya reklam maksadıyla iştirak gerçekleştirebilmektedir. Bu firmalar ya da yöneticileri hakkında kurumsal açıdan duyulacak en küçük bir kaygı halinde, yapılacak araştırmalar sonrasında derhal kendilerine sağlanan reklam desteğinin kesilmesi ve partnerlik ilişkisi içinde bulunduğumuz yayın organlarında bloklanmalarının sağlanması biz yayıncıların vatandaşlık görevidir. Kurum tekrar toparlanarak doğru prensipler ile ilerleme kaydedinceye kadar, alınan tedbir kararı devam ettirilmelidir. Şahsen yüze yakın yayına danışmanlık desteği veren biri olarak bu tür bir illegal durum tespit ettiğimde, derhal o firma olan ticari ilişkimizi tüm yayınlarımız ve partner kurumlarımız adına dondurarak reklam vermelerine tedbir getiriyoruz. Firma ilerleme kaydederse veya durumu telafi eden yasal düzenlemeye giderse, yayıncılar olarak kapımızı daima kendilerine açıktır ki; bu da boyun borcumuzdur. Dürüstlük ve Kalite her daim kazanır.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.