Dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden 3DEXPERIENCE firması Dassault Systèmes, varlık ve servet yönetimi alanında Avrupa çapında 450’den fazla kıdemli yöneticiyle kendi sektörlerinde dijital dönüşüm ve potansiyeli hakkında anket yaptırdı. CREATE-Research şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, varlık ve servet yönetimi sektörü dijitalleşmeye temkinli yaklaşırken bir yandan da bu dönüşümün zorunluluğuna inanıyor. Bu dönüşümü erkenden benimseyenler ise halihazırda rekabet avantajı kazanmış ve müşteri deneyimini geliştirmiş durumdalar.
“Varlık ve zenginlik yönetiminin dijitalleştirilmesi: potansiyel ve tuzaklar” başlıklı tam raporla ayrıntıları verilen anket, dijitalleşmenin başlıca etkenleri, mevcut benimsenme durumu, engelleri ile kolaylaştırıcılarının yanı sıra müteakip sektör dalgalanmaları, başarı faktörleri ve faydaları hakkında bilgi veriyor.
Anketten elde edilen bulgular şunları içeriyor:
- Büyüyen maliyet baskısı, bir farklılaştırıcı olarak ücretlerin artan önemi, düşük maliyetli pasif fonların yükselmesi, fintech ve internet devlerinin pazara girişi ve yeni nesil dijital odaklı yatırımcılar dijitalleşmeyi hızlandırıyor.
- Varlık yöneticilerinin yüzde 54’ü sosyal medya araçlarını benimserken, servet yöneticilerinin yüzde 56’sı yeni dijital platformlar benimsemiş durumda.
- Erken benimseyenler daha az işletme maliyeti, daha güçlü bir pazar konumu, daha yüksek verimlilik, gelişmiş düzenleyici uyumluluk ve daha iyi bir müşteri deneyimi elde ettiler.
CREATE-Research CEO’su Amin Rajan şunları söyledi: “Önümüzdeki yıllarda dijitalleşmenin anahtar itici gücü, finansal hizmetlerin arza değil talebe dayalı olduğu değişen müşteri davranışları olacak. Bu, zenginlik yönetiminin daha önce yaşanmış olanlardan çok daha geniş kapsamlı, yeni bir dönüşümün şafağında olduğu anlamına geliyor. Dijitalleşme ilk ya da son tercih değildir; tek tercihtir. Gelecek, dijital çağda işlerinde açık bir vizyona sahip olanlara aittir.”
Dassault Systèmes Finansal ve Kurumsal Hizmetler Sektörü Başkan Yardımcısı Guillaume Dufour ise şunları söyledi: “Bu çalışmayı, önümüzdeki on yılda varlık ve servet yönetimi sektöründe dijital teknolojinin beklenen etkisini ve iş modellerini sürdürmede veya dönüştürmede algılanan rolünü ölçmek için yürüttük. Değişen müşteri tabanına daha iyi hizmet vermek için süreçleri dijitalleştiren, yönetişimi güçlendiren, pazara sunma süresini kısaltan ve düzenleyici maliyetleri azaltan “İnnovation Factory” gibi sektörel çözüm deneyimleri ile dijital dönüşümlerini desteklemeye devam edeceğiz.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.