KapitalFX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver ERKAN’ın  değerlendirmesi; Devam eden işsizlik başvuruları ise 3 Haziran haftasında 1.935K ile beklenti olan 1.920K’nın hafif üzerinde gelse de tarihi düşük seviyelere yakın seyretmeyi sürdürüyor. Yalnız bir önceki haftanın verisine 8K’lık bir yukarı yönlü revizyon yapılmış. 4 haftalık ortalama da 1K artışla 243K seviyesine yükseldi.

Genel itibariyle ABD’de istihdam piyasası ile alakalı verilerin olumlu trend içerisinde kalmayı sürdürdüğünü görüyoruz. Hali hazırda ABD’de işsizlik oranı %4,3 ile 2001’den sonraki en düşük seviyelerde. Dün Yellen, FOMC sonrasında NAIRU’yu %4,6 olarak öngörmüş ve işsizliğin bu seviye altında uzun süre kalmayacağını söylemişti. Tam istihdam seviyesine yakın bir ABD ekonomisi görünümü var.

Bugün açıklanan iki önemli imalat sanayi göstergesi olan NY Empire State ve Philadelphia Fed’e de bakmakta fayda var. Empire State endeksi Haziran’da 5 olan beklentinin üzerinde 19,8, Philly Fed ise aynı dönemde 24,9 olan beklentinin üzerinde 27,6. Bu da ilk çeyrekten sonra, öncü göstergeler eşiğinde daha güçlü bir büyüme görünümü olduğunu gösteriyor bir anlamda.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın