BCCT ev sahipliğinde Doğa HSE Group’tan iş sağlığı ve güvenliği semineri

Etkili iş sağlığı ve güvenliği, kurumların gündeminde üst sıralara doğru yükseliyor.
“İş Sağlığı, İş Güvenliği ve Çevre Faaliyetlerine Yönelik En İyi Uygulamalar” başlıklı seminerde şirketlerin ve yöneticilerin farkındalığını arttırıcı tavsiyeler ve sunumlar paylaşıldı. İngiltere merkezli British Safety Council’ün uluslararası hizmetleri ve avantajları anlatıldı. Kurumların etkili iş sağlığı, iş güvenliği ve çevre yönetimi için politikalarını yasalara uygun olarak iyileştirmeye yönelik şeffaf öneriler sunuldu.

DOĞA HSE Group Genel Müdürü Sertaç Güven, etkinlik sırasında, Türkiye’deki kurumlarda da iş sağlığı ve güvenliği alanında tedbirlerin ön plana çıkmaya başlamasının sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Acil çıkış kapıları, yangın merdivenleri, sağlık güvenlik işaretleri, yangın söndürme sistemlerinin kontrol edilerek mevzuata uygun hale getirilmesi, iş yerlerinde proaktif koruyucu önemler alınmasının iş sağlığı ve güvenliği alanında dikkat edilmesi gereken hususlardan sadece birkaçı olduğunu ifade etti. Bu alanda yürütülen güncel çalışmalara değinen Güven, British Safety Council 5 Star Denetimleri ile güncel mevzuata, ulusal ve uluslararası standartlara ve en iyi uygulama tekniklerine göre, kurumların iş sağlığı ve güvenliği performanslarının hangi aşamada olduğunu test edebildiklerini belirtti.
Şirketin çözüm ortağı olan Londra merkezli British Safety Council yetkilisi Jigna Patel, farklı sektörlerde, çeşitli kampanyalarla pozitif iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulmasının kurumlar için kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Özellikle BSC üyeliğinin uluslararası alanda kazandırdığı yetkinlikler, iş sağlığı, iş güvenliği ve çevre konularında kurumlara verdikleri motive edici ödüllerin de altını çizdi. British Safety Council olarak, kurumların gereksinimlerine ve beklentilerine uyacak şekilde tasarlanmış kapsamlı denetim, danışmanlık ve eğitim hizmetlerini, özel üyelik avantajı ile kurumlara sunduklarını ifade etti.
DOĞA HSE Group Eğitim Müdürü Çağlar Dohman ise üst yönetim, insan kaynakları ve satın alma departmanlarından, teknik ve bakım-onarım departmanlarına kadar her kademeden çalışanın iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim almaları gerektiğine değinerek, bireysel ve kurumsal eğitim planlamalarının önemini vurguladı. Özellikle, her yaşa ve her sektöre bu alanda eğitimin inmesi gerektiği dile getirildi. İş sağlığı ve güvenliğinin sadece kurumlarda değil üniversitelerde ve hatta anaokullarında da program olarak daha yaygın yer alması gerektiğini belirtti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın