Kurulduğu günden bu yana, ileri teknoloji ve yüksek standartlara sahip çalışmaların hayata geçmesini amaçlayan Türkiye’nin öncü teknoloji geliştirme üslerinden biri olan Yıldız Teknopark, inovatif çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yıldız Teknopark, 12-14 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ‘Dijital Dönüşüm’ temasıyla bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Genç Türkiye Zirvesi’ne katılıyor. Yıldız Teknopark içinde faaliyet gösteren BirBileneSor, Gesk, Radarcomm, Geen, Jetract, Inovenso firmaları ve YTÜ RACING takımının YTR-02 adlı aracı stantta yer alıyor. Ayrıca, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden akademisyenlerin geliştirdiği Uçan Tren, Masaüstü Paralel Robot Sistemi ve Arama Kurtarma Motoru gibi projeler tanıtılıyor.
“Zirve’ye bu yıl da birbirinden değerli projeler katılıyor”
Zirveye ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, “Düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğumuz Zirve’ye bu yıl da teknoparkımızın başarılı firmaları ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin birbirinden değerli projeleri katılıyor. Masaüstü paralel robot projesi, üniversitemizin hocalarından Doç. Dr. Vasfi Emre Ömürlü’nün yürütücülüğünde 2006 yılında TÜBİTAK 3501 Kariyer projesi desteği ile başlayarak, TÜBİTAK 2241A Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi projeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Santez projesi kapsamında toplam 600 bin TL’ye yakın destek aldı. Sivil ve askeri uygulamalar için geliştirilen proje, uçak simülatörlerinde kullanılan hareket algı yazılımının daha küçük bir sistem üzerinde denenmesini kolaylaştırıyor ve bir ara sistem işlevi görüyor.
“Uçan Tren projesiyle bakım maliyetleri düşüyor, enerji tasarrufu sağlanıyor”
YTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Sırma Yavuz öncülüğünde akademisyenlerden ve öğrencilerden oluşan bir ekip tarafından geliştirilen arama kurtarma robotu, özellikle afet durumlarında kullanılmak üzere otonom ve gerçek zamanlı çalışabilen keşif, gezinim haritalama ve konum belirleme problemlerine çözüm getiriyor. Geliştirilen robot ve yöntemler, TÜBİTAK 1001 programı kapsamında desteklenen yaklaşık 350 bin TL bütçeyle ortaya çıktı. Yrd. Doç. Dr. Kadir Erkan yürütücülüğünde, TÜBİTAK ve YTÜ BAP Koordinatörlüğü desteğiyle geliştirilen ve henüz prototip aşamasında olan Uçan Tren projesi ise, bu haliyle fabrika otomasyonunda, hastanelerde ve temiz oda uygulamalarında uygulanabilir vaziyettedir. Proje sayesinde, sürtünmenin ortadan kaldırılmasıyla bakım maliyetleri düşüyor, enerji tüketimi yüzde 40’lara yakın azalıyor” dedi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Zirve’de konuşma yapacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen Genç Türkiye Zirvesi’nde hem Türkiye’den hem dünyadan yaklaşık 3 bin genç bir araya geliyor. 2013’te ‘Lider Ülke, Genç Türkiye’, 2014’te ‘İnovatif Düşün, Geleceği Yönet’, 2015’te ‘Girişimci Genç, Güçlü Türkiye’, 2016’da ‘Türkiye’nin Geleceği BilgiGençliği’ temalarıyla düzenlenen Zirve, bu yıl ‘Dijital Dönüşüm’ü odak alıyor. Türkiye’nin toplumsal sorunlarına bilimsel açıdan yaklaşmak ve gelecek hedeflerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Zirve’de, bu yıl Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konuşma yapacak.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.