Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, Yeni Avrupa Yapı Malzemeleri Yönetmeliği hakkında sektörü bilgilendirmek üzere, Mayıs ayında, sektör temsilcilerine yönelik 7 ayrı seminerden oluşan bir lansman gerçekleştiriyor.
Türk kablo sektöründe CPR sertifikasını alan ilk firma olan ve bu konudaki uzmanlığı ile sektörün liderliğini üstlenen Prysmian Group Türkiye, düzenlediği lansman kapsamında, ilk olarak Mayıs ayının ilk haftasında, proje, müteahhitlik ve taahhüt firmaları yetkililerini Mudanya’daki fabrikasında bir araya getirerek bilgiler verecek. Daha sonra, ay içinde A-Takımı yetkili satıcıları, alt bayileri ile Bursa, İzmir ve Ankara Elektrik Teknisyenleri Odası üyelerini de konu hakkında bilgilendirmek üzere fabrikasında konuk edecek.
Bu konuda yıl içinde birçok çalışma planlayan Prysmian Group Türkiye, Mayıs ayındaki bu lansman kapsamında fabrikasına davet edeceği sektör temsilcilerine, iş konularına göre özelleştirilmiş seminerler verecek. Ayrıca TÜRKAK’tan akredite yanma laboratuvarları ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı ilk ve tek kablo Ar-Ge Merkezini tanıtacak.
“Sektörümüzün geleceğine yatırım yapıyoruz”

Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu, CPR – Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’nin Avrupa kablo pazarında kalite ve güvenliğin seviyesini yükseltmek için bir dönüm noktası olduğunu, tüm Avrupa Birliği ülkeleri ile birlikte, ülkemizde de 1 Temmuz 2017’de zorunlu hale gelecek EN 50575 standardının uygulanmasına geçilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kablo sektöründe bu belgeyi alan ilk şirket olarak, sektörü bilgilendirmek üzere Mayıs ayında geniş kapsamlı bir lansman düzenlediklerini belirten Aydoğdu, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana, firma olarak en büyük hedefimiz imzamızı attığımız başarılı çalışmalara yenilerini eklemek ve hep bir adım öteye gitmek oldu. Bu bakış açımızla çalışanlarımızdan, kablolarımızla hayat verdiğimiz dünya çapındaki projelere kadar, attığımız her adımda Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz; bunun için çalışıyoruz. Yüksek teknoloji ürünleri pazarında yer alıyoruz ve bu da yenilikleri takip etmeyi, yenilikleri üretimimizde uygulamayı zorunlu kılıyor. CPR da bizim için böyle bir süreç. En başından bu yana, bu yönetmeliğin takibindeyiz ve tüm üretimimizi buna göre şekillendiriyoruz.” dedi.
Yeni yönetmelik sektöre neler getirecek?

Yapılarda kullanılan malzemelerinin temel karakteristikleri ile ilgili performans beyanlarını ve malzemelere CE işaretinin iliştirilmesinin kurallarını belirleyerek, kabloların yangına tepki performanslarını tescil eden CPR sertifikası, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ne uygunluğu belgeliyor.
CPR’ın kablo sektöründeki uygulamalarını düzenleyen EN 50575 standardı ise bina ve altyapı dahil olmak üzere, herhangi bir yapıda kullanılan güç, kontrol ve iletişim kablolarının yangına tepki performansı gerekliliklerini, bu gerekliliklerle ilgili testleri ve uygunluk değerlendirmeleri ile ilgili kriterleri belirliyor.
Can ve mal güvenliği için kablo seçimi büyük önem taşıyor.

Binalarda can ve mal güvenliğinin, kullanılan malzemelerin yangın esnasında gösterecekleri performans ile birebir ilişkili olduğunu belirten Prysmian Group Türkiye Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Tamer Yavuztürk ise, günümüzde inşa edilen yapılarda, yüksek miktarda kullanılan malzemelerden biri olmalarından dolayı kablo seçiminin de güvenli yaşam alanlarının inşa edilmesinde çok kritik ve önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.
Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’nin tedarik zincirindeki kablo üreticilerinden, son kullanıcıya kadar ciddi bir sorumluluk getirdiğini belirten Yavuztürk, “Güçlü teknik uzmanlığımız ve CPR testleri için akredite edilmiş Mudanya’daki laboratuvarımız ile Türk kablo sektöründe yeni performans beyanı ve CE etiketlemesi sürecinde geçişin rahat olabilmesi için yıllardır büyük çaba içindeyiz. Son zamanlarda yaptığımız yatırımlarla, TÜRKAK’tan akredite laboratuvarlarımız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı ilk ve tek kablo Ar-Ge Merkezimiz ve Prysmian Group dünya mühendislerinin eğitildiği Mudanya Üretim Akademisi ile farklılık yaratmaya devam ediyoruz. 2012 yılından itibaren yürüttüğümüz “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir..” girişimimizde üzerinde durduğumuz kaliteli ve güvenli ürün yolculuğumuzdaki önemli etaplardan birisi olan CPR konusunda da bir ilke imza atarak sektördeki uzmanlığımızı ve liderliğimizi bir kez daha gösterdik. Bu lansman kapsamında düzenlediğimiz seminerlerle tüm paydaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın