Savunma sanayisinde önemli atılımlar içerisinde olan Canovate Group, Türkiye’de ve dünyada bir ilk olarak CAN@Scann İnsan Tarama Sistemini geliştirdi. Amerikan ve İngiliz ordusuna 42 yıldır çelik yelek sağlayan İngiltere’deki Body Armour firmasını satın alarak fabrikayı Çekmeköy’e taşıdı. Şuan, Termal Radar ve Optik Algılayıcı Sistemler üzerinde ar-ge çalışmalarını sürdürüyor. Canovate, 9 – 12 Mayıs 2017 tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenen IDEF’17 – 13.’cü Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na katılıyor. Fuarda, aşağıda yer alan üst segment teknoloji ürünlerinin sergilendiği Salon 3/ 310 C standında ziyaretçilerini ağırlayacaktır.
Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, “2001’den 2016 yılına kadar geçen 15 yılda, Ar-Ge’ye 20 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Canovate olarak, her yıl ortalama 1,5 Milyon Amerikan Doları’nın üzerinde Ar-Ge’ye kaynak ayırmaya devam ediyoruz ve inovasyon alanında istikrarlı büyümemizi kaliteden ödün vermeden gelecek dönemlere taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Can Gür, Canovate Group’un, savunma sanayi alanında yapılan çalışmalara ilişkin şunları açıkladı:
Savunma Sanayi
1-Terahertz / Millimeter – CAN@Scann
İnsan Tarama Sistemi CAN@Scann, devrim niteliğinde pasif insan tarama teknolojisi sunuyor
CAN@Scann Teraherz/Milimetrik, dalga teknolojisi ile çalışan ve şüpheli kişi üzerinde bulunabilecek her tür plastik bomba, seramik kesiciler, CD ve hatta uyuşturuculara kadar her tür maddeyi tespit edebilen çok hassas ve gelişmiş bir tarama sistemidir. VIP tesis girişleri ve koridor geçişlerinde, güvenlik taramasından geçen kişilere hiç fark ettirmeden uzaktan gözlemle, kişiler üzerinde güvenlik taraması yapabilmektedir. Tartışmalı gizlilik hususlarında bir sorun olmadığı ve güvenli olduğu otoritelerce kabul edilmiştir. CAN@Scann’ın olduğu 5 metre genişliğinde bir koridordan insanlar yürüyerek geçerken, tarama yapabilen ve saatteki insan tarama kapasitesi 1,800 insana kadar ulaşabilen bu sistem, dünyada hali hazırdaki ilk ve tek Teraherz Tarama Sistemi’dir.
2- Canovate Body Armour Çelik Yelek ve Balistik Sistemler:
İngiliz Body Armour Çelik Yelek fabrikasını satın aldı, Türkiye’deki tesise taşıdı
Amerikan ve İngiliz ordusuna 42 yıldır çelik yelek sağlayan (Afganistan’da mevcut birlikler gibi) İngiltere Manchester’daki Body Armour fabrikasının makine parkuru ve firmanın üretim bilgi birikimi (know-how), bu yılın ilk çeyreğinde Canovate Group tarafından satın alındı. İngiltere’den satın alınan fabrika için, Canovate tarafından yaklaşık 4 milyon dolar bir yatırım yapıldı. Bu yılın Mart sonu itibariyle, İngiltere – Manchester’daki fabrika, Canovate’nin Çekmeköy’deki fabrikasına taşınmaya ve kurulmaya başladı. Markanın adı “Canovate Body Armour” oldu. Mayıs sonu gibi, fabrikada seri üretime geçilmesi planlanıyor. Fabrikada, yılda 80 bin çelik yelek, balistik battaniye, balistik kalkan, helikopter ve zırhlı araçlar balistik korumalarının üretimi yapılacak. Ayrıca, üretim tesisinin yanında üretilen ürünlerin de test edilebileceği balistik test merkezi de faaliyete geçmek üzeredir. İç pazarın yanı sıra, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Uzakdoğu ülkelerine ihracat yapılması hedefleniyor.
3-“Canovate Termal Radar” projesinin 12 ayda tamamlanması planlanıyor
Canovate’nin fuarda sergileyeceği bir başka ürün, “Termal Radar” dır. Termal Radar Kameraları, şuan sadece Amerika’da üretilmektedir. Canovate Group, Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte, daha geniş alanda, daha ileri teknolojiyle çalışan ve uzaktan algılama kapasitesi daha yüksek bir “Termal Radar Geliştirme Projesi”ni yürütmektedir. Mevcut 17 mikron sensör algılama kapasitesini, 12 mikrona indirgemek için Ar-ge çalışmalarına hız verilmiştir. Şuan başlangıç aşamasında olan projenin, yaklaşık 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bu ürün, hassas bölgelerin korunması, sınır güvenliği, karakol – kritik mekanların korunması ve orman yangınlarının algılanması alanlarında kullanılabilecektir.
4-“Canovate Optik Algılayıcı Sistemler” üzerinde Ar-ge yapıyor
Canovate, Türkiye’de üretilmekte olan termal, kızılötesi elektro optik sistemler yelpazesinde eksik gördüğü ve halen ihtiyaç duyulan bir takım ileri teknoloji Termal Kameraları ve Gece Görüş Kameralarını içeren sistem entegrasyonlarını geliştirmeye ve üretmeye talip oldu. Bu bağlamda, geliştirmekte olduğu sistemlerden en önemlisi, tank ve zırhlı araçları hedef alan roket ve keskin nişancıları algılayıp, onların bertaraf edilmesini sağlayan “termal algılayıcı sistemi” dir. Yine aynı sistemin, bir türevi de, insanları hedef alan düşman keskin nişancılarını algılayan, elektro optik sistemlerin geliştirilmesidir. Bu konularda, Ar-ge çalışmaları hızla devam etmektedir.
5-“Can@Wall” Siber Güvenlik Sistemi ile şebekelere siber saldırı düzenlenemeyecek
Elektrik, su, doğalgaz, boru hatları şebekelerine, siber saldırı düzenlemek maksadıyla araya girme ve sahte mesaj yükleme “Can@Wall” ile tarih oldu. “Can@Wall Siber Güvenlik Savunma Sistemi” sayesinde, kritik şebekeleri korumak için oluşturulan şifreli kontrol mesajlarını kırmak, akıllı bilgisayarda bile milyonlarca yıl alacaktır. Böylece bilgisayar korsanlarının, şebekelere düzenleyebileceği bu tarz siber saldırılar, veri iletim ağına girilse dahi, amacına ulaşamayacaktır. Canovate tarafından geliştirilen “Can@Wall Siber Güvenlik Savunma Sistemi” için, yurtiçi ve yurtdışından 35 mühendis, 1 yılı aşkın sürede çalıştı ve projeye 1 milyon doların üzerinde ArGe yatırımı yapıldı. Sistem, Canovate Group tarafından, 2016’nın son çeyreğinde hayata geçirildi. “Can@Wall” projesinde Enerji sektörüne yönelik kamu ve özel kurumları başta olmak üzere endüstriyel kritik altyapılara sahip kurum ve kuruluşlar nezdinde görüşmeler devam ediyor. Can@Wall Siber Güvenlik Savunma Sistemi, yabancı firmaların ürünlerine göre, hem teknik hem de maliyet açısından oldukça avantajlı durumdadır.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.