Gıda Güvenliği Derneği Medya Ödülleri Töreni, Gıda Güvenliği Derneği (GGD) Başkanı Samim Saner, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, dernek yetkilileri ve sağlık muhabirleri ile akademisyenlerin katılımıyla yapıldı.

gida-guvenligi-dernegi-samim-saner-gidahatti

Gıda Güvenliği Derneği’nin tanıtıldığı ve ödül törenine giden sürecin anlatıldığı video gösterimiyle başlayan törende, kurum ve kişilerin ardından haberleriyle ödüle ayık görülen gazetecilere ödülleri verildi. Televizyon, yazılı basın, internet ve haber ajansı kategorisinde, 9 kişilik jüri tarafından yaklaşık 11 bin haber değerlendirilerek, 19 haber ödüle layık görüldü.

Gıda Güvenliği Ödülleri

Medya kuruluşlarının tüketici bilinçlendirme ve yanlış yönlendirme noktasındaki etkisine dikkat çekilerek, yapılan haberlerde tüketiciye doğru bilgi verilmesine vurgu yapılan törende, haberlerinde gıda ve sağlık noktasında bilinçli hareket eden gazetecilere teşekkür edildi.

gida-guvenligi-dernegi-baskani-samim-saner-gidahattiHaberlerinde insanları yanıltmadan tüketici için gerekli bilgilere veren kurum ve kişiler için ödül törenini geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirten GGD Başkanı Samim Saner, şunları söyledi:

“Bugün, şu çağda özellikle ülkemizde gıda güvenliği konusunda tüketiciyi yanıltacak çok fazla sayıda haber dolaşıyor. Ciddi bir bilgi erozyunu var ve biz bu ortamda doğru bilgiyi, kanıta dayalı bilgiyi, sorumlu gazetecilik ögeleriyle birleştiren medya kuruluşlarına, kişilere ödül verme ihtiyacı hissettik.

İletişimin temel kaynağı doğru bilgi, doğru bilginin de temel kaynağı basın. Basın kaynaklı doğru bilgilendirilen tüketicilerin doğru ürünleri talep ettiği ve doğru taleplerin karşılığında da doğru ürünlerin üretildiği bir sistemde hakikaten ülkesel bir gıda güvenliği sistemi kurulabilmiş oluyor.”

Kanıtlara dayalı haber yaparak tüketicilere doğru bilgiyi sunan kurum ve kişilere ödüllerini vermekten ötürü çok mutlu olduğunu vurgulayan Saner, “11 bin haberin belirli kriterlere göre taranmasından belirlenen 380 haberi, jüri üyeleri değerlendirdi. Sonuçta 19 kurum ve kişi de ödülü almaya hak kazandı. Bu bizim açımızdan çok önemli bir şey” dedi.

Gıda güvenliğinde bilgi kirliliği

“Gıda güvenliğinde bilgi kirliliği” teması ile düzenlenen Gıda Güvenliği Derneği Medya Ödülleri’nde haberler, 9 jüri üyesi tarafından dört ana kategoride değerlendirildi. Televizyon, yazılı basın, internet ve haber ajansı kategorisinde ödüle layık görülen kuruluşlar ve isimler şöyle:

Yazılı haber

‘Zehirli meyve ve sebze istemiyoruz’ Güngör Uras (Milliyet)

‘Bazı plastiklerdeki tehlikelere dikkat’ Ceyda Erenoğlu (Habertürk)

‘Bu ürünleri güvendiğiniz yerden alın’ Kadir Kemaloğlu (Yeni Asır)

‘Zehir yiyoruz’ Pervin Metin (Nokta)

‘Sağlığımız onlara emanet’ Yasemin Asan (Yeni Şafak)

Televizyon haberi

‘Tavuk eti güvenli mi?’ Kanal 24 – Sağlık Merkezi Meral Karadağ

‘Okullarda gıda güvenliği’ NTV Zeynep Atılgan (kargo)

‘Hileli gıdaya kapatma cezası’ Habertürk TV

‘Gıda teröristlerine hapis’ Kanal 24 Umut Erol

‘Gıda teröristleri iş başında’ TRT1 Bülent Çulcuoğlu

İnternet haberi

‘Konserve ve turşu hazırlarken sağlığınızı riske atmayın’ Senim Hande Karakuş (posta.com.tr)

‘Gıda terörü sona erer mi?’ İrfan Donat (bloomberght.com)

‘Gıdalarımız ne kadar güvenilir’ İrfan Donat (bloomberght.com)

‘Ambalajsız süt ve süt ürünlerine itimat etmeyin’ Yusuf Kırbiç (mansetizmir.com)

‘Nişantaşı’nda bir bahçede yetişen meyve organik olamaz’ Bahar Erdoğan (star.com.tr)

gida guvenligi-dernegi-medya-odulleri-gidahattiAjans haberleri

‘Gıda ambalajları ‘akıllanacak’ Göksel Yıldırım (Anadolu Ajansı)

‘Uzmanlardan yoğurtta hijyen uyarısı’ Merve Özlem Çakır (Anadolu Ajansı)

‘Etiketlerin diline dikkat’ Gürcan Yılmaz (İhlas Haber Ajansı)

‘Sofradaki gizli tehlike’ Muhammet Özer (İhlas Haber Ajansı)


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın