Doğum, insan hayatının en önemli mucizesi. Savunmasız, minicik bir varlığın dünyaya getirilmesi ebeveynler için büyük sorumluluk. Acaba çocuklarımızın sağlığı için üzerimize düşen her şeyi yapıyor muyuz? Sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanı günümüzde kan hastalıkları, anemi ve kanser başta olmak üzere 80’den fazla hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Buna rağmen Türkiye’de kordon kanı saklama oranı hâlâ çok düşük seviyelerde.

14 yıldır yoğun faaliyet gösteriyor

Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası, bu durumu değiştirmek için 14 yıldır yoğun bir faaliyet gösteriyor. Banka, Türkiye’de kordon kanı konusundaki farkındalığı artırmak için pek çok etkinlik düzenliyor. 2 Mayıs’ta Oyuncu Ceyda Düvenci ve Hamile Koçu Ayşe Öner’in anneler ve anne adaylarıyla Bebek’te bir araya geldiği ‘Anneler Yürüyor’ etkinliğinde, kordon kanının önemi konusunda farkındalık yaratıldı.

Ülkenin dört bir yanında eğitim

Yaşam Bankası, kordon kanı saklama oranının artması için her ay İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında eğitim düzenliyor. Bu eğitimlerle anne adaylarını ve eşlerini alanında uzman doktorlarla, doğum koçu ve hamile eğitmenleriyle buluşturuyor. Yaşam Bankası, aynı zamanda kök hücre tedavisi yapan doktorlar aracılığıyla da kordon kanının saklanmasının önemini ailelere anlatıyor. Yaşam Bankası sadece 2016’da gerçekleştirdiği eğitimlerle 1500’ün üzerinde aileyi bilgilendirdi.

İzmir’de kolay doğum semineri

Yaşam Bankası 5 Mayıs’ta İzmir’de Zeynep Gözübüyük ile ‘Kolay Doğum Semineri’ konulu gebe eğitimini gerçekleştirdi. Zeynep Gözübüyük, doğru nefes teknikleri, bebeğin kolay doğması için doğru oturuş ve dinlenme pozisyonlarını anlattı, egzersizleri yaptırdı. Gözübüyük’ün nefes teknikleri ile ilgili rahatlama egzersizleri büyük beğeni ile karşılandı. Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, eğitimin başında kordon kanı ve dokusu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

‘Mutlaka doktorunuza danışın’

Serdar Burku anne adaylarına şu bilgileri verdi: “Kordon kanı ve dokusunu saklama hizmetiyle ilgili olarak doğumdan önce mutlaka doktorunuza danışın. Çünkü kordon kanı kaynaklı kök hücreler sayesinde, 80’den fazla yapısal hastalık ve kan hastalıkları tedavi edilebiliyor. Olası bir hastalıkta, bebeğiniz ve kardeşlerinin yanı sıra birinci derece aile fertleri için tedavi fırsatı yaratmak sizin elinizde.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın