Yarışmaya kendisi başvuran altıncı sınıf öğrencisi Yağız Efe Karadayı’nın “Migration of Wood Storks” adı ile Türkiye’de People’s Choices kategorisinde birinci olması herkes tarafından takdir topladı. Projede hedeflenen konu; kıtalararası göç eden kuşların bu göç sırasında sürdürdükleri yaşamsal fonksiyonlarını bir datada toplayan mobil bir yazılım ve bu yazılımı NASA ve diğer kuruluşlarda kullanılması idi.
Üniversite öğrencilerinin yanı sıra yarışmayı takip eden General Elektric, IBM ve Microsoft yöneticileri de Yağız Efe Karadayı’nın daha ortaokul çağında kodlama yapabiliyor olmasını ve yaptıkları projenin, NASA’nın 200 milyon dolarlık projesine büyük katkı sağlamasını yürekten tebrik etti. Proje tüm jürinin takdirini topladı. Yakın zamanda Okan Üniversitesi’nde Mekatronik Özel Ödülü kazanan liseli öğrencilerimiz ve Nasa Space App Challenge yarışmasından birinci olan ortaokul çağındaki öğrencilerimiz Yağız Efe Karadayı; daha önce Türkiye Gençlik Vakfı ve Başakşehir Belediyesi ile düzenlenen kapsamlı bir Robotik Eğitim almışlardı.
TÜGVA İstanbul tarafından düzenlenen müfredatlı Robotik Eğitim Kursu’nda kodlama, dream, stem, premium ve arduino eğitimlerini aldılar. Eğitim süresince öğrencilerimiz, günlük yaşamımızda hayatımızın bir parçası olan robotları yakından tanıyarak, kimisiyle bir hastanın umudunu, kimisiyle en ağır işlerin ustasını tasarlayabilmenin heyecanını yaşadı.
NASA’ya Türkiye ‘den giden en genç yarışmacı
Ülkemizde ve dünyada aynı zaman diliminde başlayan, Nasa Space Apps Challenge yarışması bu yıl Koç Üniversitesi öncülüğünde gerçekleşti. 29-30 Nisan arası yaklaşık 30 saat kesintisiz süren challenge ülkemizdeki 20 çeşitli üniversitelerden katılan yarışmacilarla heyecan dolu 2 gün yaşandı.
Aynı kategoride Nasa Global’de yarışmaya hak kazanan Tügva Teknoloji Takımı’nda eğitim alarak ülkemizi temsil edecek olan Yağız Efe Karadayı ‘ya başarılar dileriz.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.