GSK Türkiye, 2020 “hayatı sağlık ve iyilikle buluşturmak” vizyonu kapsamında; paydaşlarıyla yenilikçi ortaklıklar geliştirmek ve bilimsel, hasta odaklı ilişkilerini zenginleştirmek hedefiyle, merkez binasında bir “canlı yayın stüdyosu” kurdu. Bu canlı yayın stüdyosu ile Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu bölgesine de bilimsel yayınlar yapacak olan GSK Türkiye, böylelikle faaliyet alanını da genişletmiş olacak. Yapılan canlı yayınlarla, şirketin bilimsel toplantı ve faaliyetleri, hekimler ve eczacılar başta olmak üzere sağlık çözümü sunduğu tüm paydaşlara ulaşacak. Pek çok farklı alanda ve konuda, sağlık profesyonellerinin ihtiyacı olan bilgiye, farklı bir kanaldan ulaşmasını sağlayacak bu canlı yayın stüdyosu ile Türkiye sağlık sektöründe bir ilk yaşanmış olacak.

Yeni canlı yayın stüdyosu ile ilgili görüşlerini bildiren GSK Türkiye Ülke Medikal Direktörü Dr. Fulya Erman “Hastalıklar ve doğru tedavileri ile ilgili bilgileri uygun kanallarla ilgili paydaşlara aktarabilmek amacıyla iletişim modelimizi dijital alana taşıdık. Gsksaglik.com ile başlayan bu süreçte önemli bir yol kat ederek, canlı yayın stüdyosu kurduğumuz bugünkü noktaya ulaştık. Şimdi bu yenilikçi kanal üzerinden sunacağımız bilimsel yayınlar, online seminer ve toplantılar ile en öncelikli paydaşlarımız hekim ve eczacıların mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak, onların aracılığıyla ise hastalara en doğru bilgiyi ulaştırarak hastalıklarını kontrol altına almalarına destek olma fırsatı elde edeceğiz. Üstelik yaptığımız yayınlar ile yalnızca ülkemizde değil başta Ortadoğu olmak üzere küresel çapta hekimlere ulaşarak bilimsel içeriklerimizi sunabileceğiz” dedi.

GSK Türkiye “geleceğin sağlığına liderlik ediyor”

2020 yılına kadar 80 milyonun hayatına dokunmayı hedefleyen GSK Türkiye, bu hedefe giderken yeniliğe yatırım yapmaya devam ediyor. Tüm sektörlerin geçirdiği dijital dönüşüme sağlık sektöründe liderlik etmeyi amaçlayan GSK Türkiye, mevcut altyapılarını teknolojik yeniliklere adapte ederek 2015 yılından bu yana yaptığı dijital yatırımlar ile bugüne kadar büyük bir yol kat etti.

Bu kapsamda; astım, aşılar, dermatoloji ve KOAH gibi şirketin sağlık çözümü sunduğu alanlarla ilgili bilgilerin yer aldığı Gsksaglik.com web sitesi ile sağlık profesyonellerine ulaşıldı. Online mecralara halk ve hekimler için ayrı girişler; yüzlerce sayfa bilgi, 200’e yakın video kaydı eklendi. Web siteleri sağlık profesyonelleri tarafından 93 binden fazla kez ziyaret edildi. Aylık ortalama 5000 tekil sağlık profesyoneli web sitelerini ziyaret etti. Canlı yayın kongreler, toplantılar ve canlı ameliyat yayınları 15 binden fazla sağlık profesyoneli tarafından izlendi, toplam izlenme süresi 10.000 saatin üzerine çıktı. Web siteleri %70 oranında mobil cihazlar üzerinden ziyaret edilirken, GSK Türkiye, sağlık profesyonellerinin hayatına dijital platformlar üzerinden 2,5 milyon kez dokunmuş oldu. Şirketin bağlı olduğu bölge içinde çoklu kanal kullanımının %50’si Türkiye’den yapıldı.

GSK Türkiye, 2017 yılında Türkiye’deki yaklaşık 60 bin sağlık profesyonelinin şirketin sağladığı dijital altyapıları kullanarak bilimsel ve güvenilir bilgiye erişmesini hedefliyor. Temel amacı “geleceğin sağlığına liderlik etmek” olan GSK Türkiye, hayata geçirdiği dijital uygulamalarla farklı iletişim kanalları üzerinden paydaşlarına ulaşmaya devam edecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın