Kuruluşlar, Oracle Depolama Bulutu’nun Fonksiyonlarını ve Düşük Maliyetlerini Yüksek Performanslı Oracle ZFS Depolama Cihazlarının Gücüyle Sorunsuz Şekilde Birleştirebilecekler
Oracle büyük ölçekli bir bulut sağlayıcısının ilk kez bulut hizmetlerini tesis bünyesindeki yüksek performanslı NAS depolama sistemleriyle entegre etmesini sağlayan, sektörün ilk Bulut Yakınlaşmalı Depolama Ortamı’nı tanıttı. En yeni Oracle ZFS Depolama Cihazları sürümünün bir parçası olan Oracle ZFS Bulut yazılımı, kuruluşların bir yandan elde ettikleri değeri ve tasarruflarını en verimli hale getirirken bir diğer yandan da harici bulut ağ geçitlerine yönelik ihtiyaçları ortadan kaldırmalarına ve yazılım lisansları ile altyapı platformlarının genel buluta erişebilmelerine izin vermek için tesis bünyesindeki uygulamaların tedarikçilerinin aldığı buluta erişim lisanslarının, diğer adıyla “bulut giriş vergilerinin” sebep olduğu maliyetlerin önüne geçmelerine yardımcı olmakta ve verilerini ve/veya uygulamalarını buluta kolayca ve sorunsuz bir şekilde taşımalarına imkan sağlamaktadır. Örneğin, Oracle’ın toplam sahip olma maliyeti, sektördeki bir rakibine kıyasla yüzde 87 daha azdır.*
Oracle’ın yaklaşımı, kullanıcıların kendi tesislerindekileri genel bulut ile entegre etme, farklı güvenlik ihtiyaçlarından oluşan ortamları yönetme, ekipleri, sektörel standartları ve beceri kümelerini desteklemenin yanısıra uçtan uca görünürlük, tanı ve destek konusunda mücadele sergileme yükünü de ortadan kaldırmaktadır. Oracle esasen iki farklı dünyayı, ortak bir şekilde yapılandırılmış tek bir çözüm halinde biraraya getiren tek şirkettir. Tesis bünyesinde yer alan NAS depolama çözümlerinin sağlayıcıları genel buluta sahip olmadıklarından bu seviyede entegrasyonu ve ekonomik faydayı sunamazken genel bulut sağlayıcılarının da yüksek performanslı NAS depolama sistemleri bulunmuyor.
“ZFS Bulutu ile Oracle sadece tesis bünyesinde yüksek performanslı depolama sistemleri sunamayan genel bulut sağlayıcılarına değil aynı zamanda gerçek anlamıyla entegre genel bulut çözümleri olmayan klasik donanım tedarikçilerine de meydan okuyor,” diyor Enterprise Strategy Group’da Uygulama Müdürü ve Kıdemli Analist olan Mark Peters. “Oracle, doğrudan depolama sistemine kurulan ‘bulut sigortası opsiyonu’ ile özgün bir hibrit veri yetkinliği içeren iş değeri sunarak kullanıcıların deneyimlerini de önemli ölçüde kolaylaştırıyor.”
“Bulut, BT uygulayıcılarını kuruluşlarının altyapılarını bir yandan mevcut teknolojiye adapte ederken bir diğer yandan da yarına hazırlama yöntemlerini tekrar düşünmeye zorluyor” diyor Oracle’da Depolama ve Yakınsamalı Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Steve Zivanic. “Oracle ZFS Depolama Cihazlarını Oracle Depolama Bulutu ile yakınlaştırarak kuruluşlar hem tesislerindeki ihtiyaçlar için en iyi performansı sergileyen depolama sistemlerinden faydalanabiliyor hem de bunları gerek görülen hallerde Oracle Bulut kaynaklarıyla sorunsuz bir şekilde entegre edebiliyor. Oracle ZFS Bulutu, müşterilerin mevcut altyapıları ile daha geniş kapsamlı genel bulut adaptasyonuna yönelik planları arasındaki boşluğu kapamalarına yardımcı olan bir birleştirici.”
Şirketin Oracle Depolama Bulutu ile 1 eksabayttan fazla kurulu kapasitesiyle Oracle Genel Bulutu’nun ve bilgi teknolojisinin depolama temelini oluşturan yüksek performanslı Oracle ZFS Depolama Cihazları’nı birbirlerine yakınlaştırabilmesi sayesinde kullanıcılar Oracle Depolama Bulutu’nun çevikliği, basitliği ve esnek ölçeklenebilirliğinin yanısıra yüksek performansa da sahip oluyor. Oracle müşterileri, esnek uygulama depolaması, yedekleme ve geri kurtarma, geliştirme, test, aktif arşiv depolama, anlık görüntü replikasyonu depolaması, hem tesis bünyesindekiler hem de Oracle Depolama Bulutundakiler için tek bir API ile Geliştirme ve İşletme çalışmaları ve işyükü taşıma çalışmaları için Bulut Yakınlaşmalı Depolama çözümünü kullanabilmektedirler. Modern uygulamalar da herhangi bir uygulama değişikliğine ihtiyaç olmaksızın hem tesis bünyesindeki yüksek performanslı Oracle ZFS Depolama Cihazları’nda hem de Oracle Depolama Bulutu’nda saklanan verilerden faydalanabilmektedirler.
En son güncelleme ayrıca Oracle ZFS Depolama Cihazları için Oracle Veritabanı’nın dinamik otomasyon özelliklerini genişleten ve Veritabanı Yöneticisi’nin üretkenliğini yaklaşık 10 kat arttırmasının yanısıra kritik iş uygulamalarını da hızlandırabilen bir dizi yenilik içermektedir. Bu yenilikler arasında şunlar yer almaktadır:
- Oracle Intelligent Storage Protocol 2.0 Oracle Veritabanı ve Oracle ZFS Depolama Cihazları için Yeni Nesil Otomasyon Sunuyor: Oracle Veritabanı’nın performansını arttıran, otomasyon yoluyla manüel depolamayı azaltan ve veritabanı depolama optimizasyonunu basitleştiren yeni özellikler getiriyor. Oracle Veritabanı ve Oracle ZFS Depolama Cihazları’nın mühendislik ekiplerinin işbirliğiyle geliştirilen bu özellik, veritabanı ipuçlarına dayalı olarak IO’ları önceliklendiriyor, dakika başına çevrimiçi işlem miktarını yüzde 19’a, Oracle Veritabanı RMAN yedekleme performansını yüzde 33’e, gecikme hassasiyeti kontorl dosyası IO performansını 13 katına varan ve günlük kaydı IO performansını 3,9 katına varan bir oranda ve üstelik herhangi bir veritabanı veya depolama yöneticisinin müdahalesi olmadan arttırıyor.
- Tüm Flash Depolama Havuzları, Uygulama Performansını Geliştiriyor: her tür uygulama için performansı arttıran Flash depolama havuzları, erişim protokolü ne olursa olsun 16TB ile 2.4PB arasında değişen ölçeklenebilirlik kapasitesine ve 34GB/saniyeyi aşan hıza sahiptir. Bu sistemler veritabanı performansını hızlandırmakta, kritik uygulamalar için daha az gecikmeye yol açarken enerji kaynaklarını ve ihtiyaç duyulan veri merkezi alanını da azaltmaktadır.
- Bulut Ölçeğinde Veri Koruması: Oracle ZFS Depolama Cihazları, Infiniband, Ethernet ve Fiber Kanal üzerinden saatte 62 TB’ı aşan kapasiteyle sektörde önde gelen veri yedeklemesi ve saatte 60 TB’ı aşan kapasiteyle de veri geri yükleme performansı sunmaktadır. Bu en yeni yazılım sürümü, veri boyutunu azaltma ve veri mobilitesi alanlarındaki yenilikleriyle Oracle’ın verilerin korunması alanındaki liderliğini daha da pekiştirmektedir. Yeni veri boyutunu azaltma teknolojisi, veri tekilleştirme ve sıkıştırma alanındaki gelişmelerle birlikte yedekleme deposunun alanını 9 kata ve bant genişliği ihtiyaçlarını da 4 kata varan oranda azaltabilmektedir. Ayrıca gelişmiş veri mobilitesi teknolojisi de replikasyon, akıllı veri azaltma ve uzaktaki verilerin dağıtım güvenliği alanındaki yeniliklerle birlikte birden çok noktaya güvenle dağıtılabilecek veri miktarını 2 kata varan oranlarda arttırmaktadır.
Oracle ZFS Depolama Cihazları, olağanüstü performansı ve buluttaki ve tesis bünyesindeki yoğun veri içeren işlemlere yönelik muazzam seviyelerdeki sürdürülebilen bant genişliği özellikleri sayesinde dünyanın önde gelen finansal hizmetler şirketleri, telekomünikasyon şirketleri, yarı iletken şirketleri ve petrol, gaz ve medya ve eğlence şirketlerince güvenle tercih edilmektedir.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.