ACE Grup’un tarihi İpek Yolu rotası üzerindeki ihtiyaç sahibi çocuklara kaynak yaratma ve eğitime kavuşturma hedefiyle geliştirdiği “Art of Trade” (Ticaret Sanatı) projesinin ikinci lansmanı, Çin’in uluslararası ticaret merkezi Şangay’da yapıldı.
Startı Londra’da verilen projenin lansmanına Şangay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı, Hong Kong Borsası ve Şangay Metal Borsası üst düzey yöneticileri, yerel ve uluslararası firmalar ve finans kurumlarının temsilcileri katıldı. ACE Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ayçin Erol konuşmasında, Türkiye ile Çin arasındaki işbirliğinin ve Tarihi İpekyolu’nun önemine dikkat çekti. Şangay’da da büyük ilgi gören “Art of Trade” projesinin, aynı zamanda Çin’in İpek Yolu’nu yeniden canlandırma hedefiyle geliştirdiği Tek Kuşak Tek Yol Stratejisi’ni simgelediğini belirten Erol, şunları söyledi:
TARİHİ İPEK YOLU’NUN CANLANDIRILMASI TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
“ACE Grup olarak Tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasına gönülden destek veriyoruz. İpek Yolu’nun yeniden canlanmasının bu rotanın tam da merkezinde yer alan Türkiye için çok önemli ekonomik fırsatlar yaratacağına inanıyorum. 1 Ocak’ta Çin endüstri merkezlerinden Cıciang’dan
yola çıkan ilk konteyner treni, deniz yolculuğunun tam yarısı kadar bir sürede, 18 günde 12 bin kilometre yol kat ederek Londra’ya ulaştı. Trenin ACE’nin etkinlik günü olan 18 Ocak’ta Londra’ya ulaşmış olması projemiz için çok özel bir sembol oldu.
‘Art of Trade’ projesinin asıl önemi, çocukları merkezine almasından kaynaklanıyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) da desteklediği proje, İpek Yolu güzergâhında eğitimden yoksun çocuklara yaşıtlarıyla fırsat eşitliği yaratmayı hedefliyor. Projenin birinci yılında Türkiye ve Tacikistan’daki çocukların eğitimini destekleyeceğiz. Bu yıl iki ülkede çocukları eğitime kavuşturmayı ve desteklemeyi hedefliyoruz. Projemize her yıl iki ülkeyi dâhil edeceğiz. Günümüzde çocuk işçiliğin dünyada ve Türkiye’de önemli bir sorun olduğunun altını çizen Ayçin Erol, resmi kayıtlara göre ülkemizde bir milyona yakın çocuğun çalışma hayatında olduğunu söyledi. Türkiye’de çocuk işçiliğin özellikle kırsal bölgelerde yoğunlaştığını ifade eden Erol, sözlerini şöyle noktaladı:
“Art of Trade’’ projesine ilk yıl Türkiye’yi dâhil ederken tarımda çalışan çocuklarımızın durumuna özel bir önem vereceğiz. Projenin Türkiye ayağında, kız ve erkeklerin eşit koşullarda eğitime erişimine, ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli çocukların eğitimine ve çocuk dostu şehirler konusuna odaklanacağız. Tacikistan’da ise daha çok 9. ve 10’uncu sınıflardaki kız çocukların yaşam becerilerinin geliştirilmesine yoğunlaşan bir çalışma yürüteceğiz. UNICEF ile yaptığımız bu işbirliğinin önümüzdeki dönemde yeni projelere ilham kaynağı olacağına inanıyorum.”
BAŞKONSOLOS ANGILI: TÜRKİYE VE ÇİN ARASINDA İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Şangay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı da, Türkiye ve Çin arasında başta ticaret olmak üzere tüm alanlarda ilişkileri geliştirmeye büyük önem verdiklerini söyledi. ACE’nin öncülük ettiği “Art of Trade” projesinin Tarihi İpek Yolu’nun olduğu kadar iki ülke arasındaki yakınlaşmanın ve işbirliğinin de bir simgesi olacağını vurgulayan Angılı, “Çin’de de aynı anlayışın hâkim olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Çocuğu merkezine alan proje için ACE Grup’u ve UNICEF’i tebrik ediyorum” diye konuştu.
ART OF TRADE ACE
Heykeltraş Eşber Karayalçın tarafından ACE için tasarlanan heykelin yapımında Türk, İngiliz ve Çinli sanatçılar ve zanaatkarlar birlikte çalıştı. Eserde İpekyolu güzergâhında yer alan Çin, Türkiye ve İngiltere’den tedarik edilen alüminyum, bakır ve çelik kullanıldı. Böylece hem bölge ülkelerinin ve insanlarının birbirine olan gereksinimi hem de ortak hareket etme ve işbirliğinin önemi vurgulandı. 18 Ocak’taki lansmanın ardından Londra’da sergilenen eser, 10 Mayıs’tan itibaren Hong Kong Borsası’nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.