Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Sabancı Üniversitesi kuruluşu İnovent’in, firmaların sürdürülebilir katma değer yaratarak ihracatını artırması amacıyla başlattığı INOSUIT-İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi’ne dâhil olan Saray Bisküvi, 11 ay sürecek programın ilk meyvelerini toplamaya başladı.

İnovasyon ve Ar – Ge çalışmalarına kurulduğu günden bu yana büyük önem veren, hem işe hem çalışanlarına hem de topluma katma değer sağlayacak projeler gelişme odağıyla faaliyetlerini yürüten Saray, proje kapsamında bir dizi özel programa imza attı.

Bu amaçla İnovasyon Kurulu oluşturan Saray, proje danışmanı Yrd. Doç. Dr. Güzide Karakuş önderliğinde her hafta kurumun farklı tesislerinde özel toplantılar düzenliyor. İnovasyon kapasitesini arttırmayı hedefleyen marka, söz konusu kurulu INOSUIT projesinin içine dâhil ederek mavi ve beyaz yaka tüm çalışanları da sürecin bir parçası yapıyor.

İhtiyaç duyulan ve geliştirilmesi gereken yönlerin belirlenmesi için özel bir proje geliştirdiklerini anlatan Saray Bisküvi Genel Müdürü Ramazan Sümer, “İnovasyonu odağına yerleştirmiş bir proje olan INOSUIT ile inovasyona dönük süreçleri özümsemiş bir yapı içinde çalışmayı hedefledik. Bu amaçla özel bir İnovasyon Kurulu oluşturduk. Danışmanlarımızın da desteği ile ihtiyaç haritası çıkartarak, hangi noktaları geliştirmemiz gerektiğini tespit etmeye çalıştık” dedi.

Bu amaç etrafında tüm çalışanları da sürece dahil etmek gerekliliğini göz ardı etmediklerini anlatan Ramazan Sümer, “INOSUIT’i kendi stratejik amaçlarımıza entegre ettik. Bütün çalışanlarımızın alacağı eğitimler için 11 aylık bir program oluşturuldu. Herkesin kalite, hijyen, kurum kültürü oryantasyonu ve inovasyon eğitiminden geçmesi hedeflendi. Çalışmalarımıza, mentorlarımız ve danışmanlarımızdan aldığımız destekle temel eğitimlerden biri olan Inovasyon Eğitimi ile başladık” dedi.

Altın Değerindeki Fikirler…

Saray Bisküvi çalışanlarına özel “Altın Değerindeki Fikirler” adlı bir proje de başlattıklarını anlatan Sümer, “Bir fikir fabrikasını oluşturmak için prosedürlerimizi hazırladık. Bu aşamada tüm çalışanlarımızın da görüş ve önerileri büyük önem taşıyor. Özel bir proje başlatarak onların düşüncelerini bizimle paylaşmalarını istedik. Bu önerileri bizimle paylaşabilmeleri için de çeşitli sistemler kurduk. Üretim hatlarındaki panellere fikir fabrikası ekranları ekledik. Çalışan söz konusu bölüme geldiğinde karşısına özel bir ekran çıkıyor, bu ekrana adını soyadını ve fikrini kolayca yazabiliyor. Ayrıca şirket içine fikir kutuları yerleştirdik ve duyurular yaptık. Kurum içi iletişim portalımıza ve tüm kullanıcıların bilgisayarlarına da fikirleri toplayabileceğimiz özel bir micro yazılım yükleyerek çalışanlarımız için süreci kolaylaştırdık” dedi.

Gelen ham fikirleri rapor haline getirdiklerini, ayrıca ilk seçilen önerinin hemen projelendirildiğini anlatan Sümer, “Çok kıymetli görüşler topladık ve iş süreçlerimize yansıtmaya başladık. Ufak bir hoşluk olsun diye ‘altın değerindeki fikirlere altın hediye’ diyerek fikri seçilen personelimize bir armağan da veriyoruz” dedi.

Proje süresince mentörlerin hazırlayacağı ortak bir dil ile markanın inovasyon kapasitesini daha da geliştirileceklerine inandıklarını anlatan Sümer, “INOSUIT’in çok değerli bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler, hizmetler ve süreçler ile kanıtlanan iş yapış tarzımızı geliştirerek, sürdürülebilir rekabet avantajına ulaşmak en büyük arzumuz” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın