Türkiye bu haftasonu anayasa değişiklikleri için evet ya da hayır demek için referanduma gidiyor. Referandum haftasına girerken, piyasayı KapitalFX Profesyonel Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan şöyle yorumladı:

Piyasaların referandum belirsizliklerini fiyatlamaya başlaması aslında geçtiğimiz haftanın içindeki fiyat hareketlerinde belirginleşti, bu süre içinde özellikle Trump’ın politikalarına dair belirsizlikler ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmesi bir nevi küresel risk iştahı açısından da olumsuzluk yarattı. Fed’in de açıkladığı tutanaklarda bilanço küçültmeyi değerlendirdiğini gördük. TL’de artan oynaklık neticesinde yeniden 3,70 üzerine fiyat hareketi görülmekle beraber; USDTRY kuru da 3,74 üzerini gördü.

USDTRY için konuşacak olursak; ana bant aralığı 3,67 – 3,81; bunun içinde günlük harekette 3,69 – 3,67 bölgesi altında 3,62 ve 3,58 öne çıkmakta; 3,67 – 3,81 ana bandı içinde güniçi hareketlerde 3,74 ve 3,78 seviyeleri izlenmeli. 3,69 – 3,67 seviyesindeki ana destek bölgesi kırılmazsa USDTRY’de düşüş alım fırsatı olacaktır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın