Ayakkabı sektöründe dünyanın en büyük ikinci organizasyonu olan Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), CNR EXPO Yeşilköy’de kapılarını açtı. Dünyanın en büyük fuarı olma hedefiyle yoluna devam eden ve bu yıl kapılarını 57. kez açan fuarda, yerli-yabancı 1.400’ün üzerinde marka 2017-18 Sonbahar-Kış sezonu ayakkabı ve saraciye modellerini ilk kez görücüye çıkardı. Toplam 59 ülkeden alım heyetinin ağırlandığı fuarda, klasikten moderne, babetten çizmeye, çantadan, cüzdana, bavuldan kemere kadar çok sayıda ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Fuarda Çanakkale Savaşı’ndan kalan 100 yıllık deri çizme, ayakkabı ve Kur’an Mushaflarından 80’li yılların efsane dizisi Kara Şimşek’ten esinlenerek hazırlanan “ışıklı ayakkabı”ya kadar çok sayıda ürün ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
Çanakkale Savaşı’ndan kalan 100 yıllık çizmeye büyük ilgi
AYMOD’un büyük ilgi gören ürünleri arasında, Çanakkale Savaşı sırasında bir Türk eri ve Türk subayının giydiği 100 yıllık çizme ve ayakkabı bulunuyor. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği standında sergilenen ayakkabıların yanında, yine aynı dönemden kalma Kur’an Mushafları da büyük beğeni topluyor.
Fuarda bir başka dikkat çeken ürün, 1982-1986 yılları arasında yayınlandığı dönemde dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye’de de çok sevilen efsane televizyon dizisi Kara Şimşek’in oyuncusu David Hasselhoff için özel tasarlanan ayakkabılar oldu. Kara Şimşek dizisinin konuşan arabası Kitt’ten esinlenerek hazırlanan ışıklı ayakkabılara, özellikle 35 yaşın üzerindeki erkekler yoğun ilgi gösteriyor.
Zara, H&M gibi dünya markaları aradıkları üreticileri Urfa’da bulacak
Fuar ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, AYMOD’da bugüne kadarki en kapsamlı alım heyetlerini ağırladıklarını söyledi. Ayakkabı sektörünün hedef pazarının Avrupa olduğunu hatırlatan Gürsoy, “AYMOD Fuarı’nda da buna bağlı olarak Avrupa pazarına ağırlık verdik. Bizzat Almanya’daki müşterilerimizi ziyaret ederek, fuara gelmelerini sağladık” diye konuştu. Ayakkabıda bu yıl 1 milyar dolar ihracat hedeflediklerini hatırlatan Süleyman Gürsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayakkabı üretim gücümüz arttı. Sektörde endüstriyel üretim yapmalıyız. Hükümetimiz bunun için çok güzel teşvikler veriyor. Urfa’da bu anlamda fabrikalar kurulmaya başladı.Zara, H&M gibi dünya markaları aradıkları üreticileri Urfa’da bulacak.”
Şenel: “59 ülkeden alım heyetini ağırlıyoruz”
CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel da fuara ilişkin olarak şunları söyledi: “Fuarda, İtalya, Hollanda, Almanya, Yunanistan, Rusya, Ukrayna, Belarus, Suudi Arabistan, Katar, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran’ın da bulunduğu 59 ülkeden alım heyetlerini ağırlıyoruz. Ayrıca Kemal Tanca, Divarese, Ayakkabı Dünyası, Adidas, Décathlon, LC Waikiki, Flo, Yeşil Kundura ve Grinderboks gibi 100’e yakın uluslararası ayakkabı markasının ve zincir mağazanın üst düzey yöneticileri ile Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren, ayakkabı alım-satımı yapan 3 binin üzerinde firmanın yöneticilerini fuarda özel davetli olarak ağırlıyoruz.”
Duayen usta, çanta üretiminin tüm aşamalarını sergiliyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker de fuarı gezdi
Klasikten moderne, babetten çizmeye, çantadan, cüzdana, bavula ve kemere kadar her kesime hitap eden ürünlerin sergilendiği fuarda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker de ayakkabı firmalarının birbirinden renkli stantlarını ziyaret etti. Eker, bir ayakkabı firmasının standında sergilenen 800 yıllık kılıçlardan oluşan kılıç koleksiyonu ile ilgilendi. Eker’in de beğendiği Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait olan altın kaplama kılıçların fiyatı 750 bin dolardan başlıyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.