Yatmaya yakın yemek yemek iyi bir şey değil, fakat özellikle gündüz iyi yemeyenler, gece olunca açlık hissediyorlar. Geç vakitte gelen iştaha direnmek ise oldukça zor. Uzmanlar, gece mutlaka bir şeyler yiyenlere, “Öğününüzü 100 veya 200 kalori, en fazla 300 kalori ile sınırlandırın” önerisinde bulunuyorlar.

Gece atıştırmanın kilo aldıracağını unutmamak gerektiğini belirten uzmanlar, kalorilerin bir çeyreğinin yediğimiz abur cuburlardan kaynaklandığına dikkat çekiyorlar.

Diyetisyen.com uzmanları, yatmadan önce yiyebileceğiniz en iyi atıştırmalıklar konusunda önerilerde bulundular.

Neler yenilmeli?

Diyetinizde eksik olabilecek besin değeri yüksek gıdaları tercih etmenizi öneren uzmanlar, bunları meyve veya sebze, düşük kalorili süt ürünleri, tam buğday ürünleri veya cevizler olarak sıralıyor. Deniz ürünleri veya fasulye de diğer iyi seçeneklerden. Ancak dikkat edilmesi gereken, bunları uykudan hemen önce yememek.

Muz, elma veya diğer taze meyveler, küçük bir porsiyon süzme peynir veya dilimlenmiş meyveler ile sade yoğurt ya da yulaf ezmesi ve yağsız, az yağlı süt ile diğer yüksek tahıllı mısır gevreklerinden yiyebilirsiniz.

Diğer öneriler, çiğ vejetaryen çubukları veya küçük bir dilim peynir ile buğdaylı krakerler, bir avuç badem veya ceviz, bir yemek kaşığı kereviz sapı veya iki yemek kaşığı fıstık ezmesi veya badem ezmesi. (Cevizleri ve ezmeyi hesaplayın – direk olarak muhafaza ettiğiniz kaptan yemeyin.)

Karbonhidratları ve proteini birleştirmek, dolduran, doyuran bir his sağlar.

Aç hissediyorsanız su için!

Çıtır ve tuzlu bir şey yiyecek modda iseniz, patlamış mısır size uyabilir.

Birçok insanın gece acıktığını not etmek çok önemli. Gün boyunca çok az yiyorlar ve eve geldiklerinde duramıyorlar. Çünkü kocaman bir içten içe acıkma deposu inşa ediyorlar.

Ayrıca insanlar çoğunlukla susuzluğu açlıkla karıştırıyorlar. Gün içinde daha fazla sıvı tüketmeyi denemek ve akşam yemeğinde daha fazla su tüketmek de öneriler arasında.

Yatmadan önce, bir bardak sıcak ya da soğuk az yağlı süt, kafeinsiz çay ya da hepsinden iyisi, su içmeyi deneyin. Su içmek, yatmadan önce açlığı bastırmak için yapılabilecek en iyi şey.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın