Zorlu Holding, Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne yeni nesil girişimcilik yaklaşımı ile damga vurdu.

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül: “Sosyal Sorumluluk alanında sosyal girişimciliği odağımıza aldık, imece’yi kurduk. imece, dünyaya örnek teşkil edecek bir sosyal inovasyon platformu olacak. ”

Zorlu Holding, Türkiye’nin ekonomi gündeminin belirlendiği Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, yeni nesil inovasyon yaklaşımı ile dikkat çekerken, kurucu ortaklarından olduğu sosyal inovasyon platformu imece ile tüm şirketleri toplumsal meselelerin çözümüne katkı sağlamaya davet etti.

Zorlu Holding, Türkiye’nin ekonomi gündeminin belirlendiği Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde üst düzey katılımla yer aldı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu’nun “Girişimcilik: Türkiye Ne Yapmalı?” başlıklı oturuma konuşmacı olarak katıldığı Zirve’de, Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül de “Yeni Nesil İnovasyon” oturumunda moderatör olarak görev aldı. Zorlu Holding Zirve’de yeni nesil inovasyon anlayışı ile dikkat çekerken kurucu ortaklarından olduğu sosyal inovasyon platformu imece ile tüm şirketleri toplumsal meselelerin çözümüne katkı sağlamaya davet etti.

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül; “Karmaşık toplumsal meseleleri sosyal inovasyon ile çözebiliriz”
Moderatörü olduğu “Yeni Nesil İnovasyon” oturumunda görüşlerini dile getiren Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül; “Her şey hızla değiştiği gibi inovasyon anlayışı da değişmeye ve dönüşmeye başladı. Bunu önceden gören birçok büyük şirket artık inovasyonu kendi içlerine hapsetmekten vazgeçti. Kurdukları kurumsal risk sermayesi şirketleri ile açık inovasyonun gücünden yararlanmaya başladılar. Türkiye’de sayıları çok fazla olmasa da Vestel Ventures gibi bu tür şirketlerin gelişiminin, özellikle şirketlerimizin inovasyon gücünü çok daha fazla artıracağını düşünüyorum” dedi.

Bu yeni nesil inovasyon anlayışının toplumsal meselelerin çözümünde de kullanılmaya başladığını dile getiren Ömer Yüngül sözlerine şöyle devam etti: “Yenidünya düzeni şirketler tarafında böyle bir değişimi tetiklerken son yıllarda kaçınılmaz olarak toplumsal sorunlarla ilgili olarak da açık inovasyonun sahne almaya başladığını görmeye başladık. Çünkü artık herkes, bugünün dünyasının karmaşık toplumsal problemlerinin, bir kurumun ya da şirketin gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projeleri ile kalıcı olarak çözülemeyeceğinin farkına vardı. Bunun için yeni bir düşünme biçimi ve inovasyon anlayışına ihtiyaç olduğunu tespit etti.”

Sosyal inovasyonun bu konuda en doğru adreslerden biri olduğunu dile getiren Ömer Yüngül; “Birlikte çözüm üretmeyi ve açık inovasyonu temel alan sosyal inovasyon, yarattığı sosyal etki ile kendi iş modelini üreterek toplumsal meselelere uzun soluklu çözümler üretebiliyor. Kurulduğumuz günden bu yana yaptığımız işlerin toplum için bir ortak değer yaratması düşüncesi ile hareket eden, teknolojiyi insanların daha iyi bir yaşam isteğine çözüm üretmek için harekete geçiren bir grup olarak; biz de uzun süredir dünyadaki bu gelişmeleri yakından takip ediyor, ülkemiz için nasıl bir değer yaratabiliriz diye düşünüyoruz. Kurucu ortaklarından biri olduğumuz Türkiye’nin sosyal inovasyon platformu imece’yi de bu duygu ve düşüncelerle hayata geçirdik. “Nitelikli Eğitim” “Cinsiyet Eşitliği” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” başlıklarında belirlediğimiz üç mesele ile ilgili maddi ve manevi desteğimizle projeye bir anlamda can suyu verdik. Fakat bu proje tüm kurum ve şirketlere açık. Herkes belirlediği toplumsal meselelerle imece’ye katılabilir. Önemli toplumsal sorunların çözülmesi için katkı sağlayabilir. Ben buradan tüm kurum ve şirketlere çağrı yapıyorum, gelin ve imece’ye katılın’ dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın