Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral: “Kredi kartı sayısında Avrupa’da liderliğe oynuyoruz. Aileler maaş gününden çok hesap kesim gününü dört gözle bekliyor.”

Kredi kartı sayısında Avrupa’da liderliğe oynayan, her yetişkinin cüzdanında ortalama 2 kredi kartı bulunan Türkiye’de, hesap kesim tarihi artık maaş gününden daha önemli hale geldi.

400’ü aşkın sanal mağazayı tek çatı altında toplayan ve bu mağzalardan alışveriş yapan herkese nakit para ödeyen Avantajix.com, üyelerine “ailenin mali takvimindeki en önemli günü” sordu.

Katılımcıların yüzde 43’ü bu soruya “kredi kartı hesap kesim tarihi” olarak yanıt verirken, “maaş ödemelerinin yapıldığı gün” şıkkını işaretleyenlerin oranı yüzde 25’te kaldı. Kredi kartı son ödeme günü de yüzde 23 ile ailenin mali takviminin bir diğer önemli gününü oluşturuyor. Geri kalan yüzde 9 ise ikramiye, fazla mesai, promosyon vs. gibi maaş dışı ödemelerin yapıldığı günleri ayın en önemli günü olarak görüyor.

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, 2016 yılında Türkiye’de kredi kartlarıyla 601 milyar 855 milyon lira tutarında 3 milyar 229 milyon adet işlem yapıldığını anımsattı.

Türkiye’nin 60 milyona yakın kredi kartıyla Avrupa’da liderliğe oynadığının altını çizen Kayral, şunları söyledi:

“Kredi kartı artık yaşamın vazgeçilmez bir parçası ve doğru kullanıldığında da ailenin bütçe planlamasında büyük destek oluyor. Bu yüzden ailelerin alışveriş planlamasında hesap kesim tarihi, maaş gününden daha önemli hale geldi. Nakit kullanımı son derece azaldığı için aileler maaş gününden çok hesap kesim gününü dört gözle bekliyor.Avantajix datalarında da bu durum çok açık şekilde görülüyor. Hesap kesim tarihleri genellikle ayın 10-15’i arası ile 20-25’i arasında oluyor. Bu tarihler yaklaştığında alışverişler bıçak kesmiş gibi duruyor. Çünkü herkes, alışverişlerin ödemesini bir sonraki ay yapmak istiyor. Hesap kesim günü gelince bir anda Avantajix.com üzerinden sanal mağazalara girilerek nakit para kazananların sayısı tavan yapıyor. Maaşların ödendiği ayın 1’i ile 15’inde ise çok büyük değişiklikler olmuyor.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın