Türkiye’de ve dünyada birçok kurumun ofislerinde tasarımlarıyla yer alan Koleksiyon, uluslararası tanıtımına yeni başladığı “Self-Organised Workplace / Kendini Kurgulayan Çalışma Alanı” temasıyla ilgi görmeye devam ediyor. Gerçekleştirdiği yatırım ve katılımlarla tasarım dünyasının önemli oyuncuları arasındaki yerini geliştiren marka en son dünyaca ünlü mimarlık ve tasarım yayını Domus’un dikkatini çekti. Markanın geliştirdiği son tasarım yaklaşımını “ileri görüşlü” olarak niteleyen bu köklü yayın, ofislere yönelik Koleksiyon tasarımlarının şirketlerin iş ortamında en yüksek enerji ve yetenekleri kendine çekmesindeki rolüne değiniyor. Ayrıca marka kurucusu Mimar Faruk Malhan’ın tasarım dünyasına yaptığı katkıların altını çiziyor.
Kurulduğu ilk günden bugüne “tasarım için bir endüstri” olmayı hedefleyen Koleksiyon’un yeni ofis yaklaşımları ve projeleri dünyaca ünlü mimarlık ve tasarım dergisi Domus’ta geniş yer buldu. 1900’lü yılların başında tasarımın başkenti olarak kabul edilen İtalya’da kurulan ve dergi olmanın yanında birçok önemli akıma öncülük eden Domus Koleksiyon’u hem güncel işleri hem de arkasındaki kurucu aile özelinde mercek altına aldı. Koleksiyon’un “Self-Organised Workplace / Kendini Kurgulayan Çalışma Alanı” başlıklı teması ve altındaki tasarımların Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen uluslararası Orgatec Fuarı’nda büyük ilgi gördüğünü belirtti.
Tasarımların Koleksiyon’un devam eden öncü çizgisini pekiştirdiğini de belirten dergi, 1972’de Mimar Faruk Malhan tarafından kurulan şirketin 45 yıllık yolculuğunda kat ettiği mesafeye vurgu yaptı. Markanın genlerinde bulunan tasarım anlayışının her iş birimine yayıldığı ifade edilirken kurumdaki tutkunun yarının çalışma kültürünü şekillendirecek tasarımlardan geçmişin renklerine, şekillerine, manalarına karşı duyulan saygıya kadar uzandığının altı çizildi.
Yaratıcı disiplinlere verdiği destekle öne çıkıyor
Sadece mobilyaya bağlı kalmayıp yaşam ve çalışma alanlarını oluşturan tüm ögelere dokunan, bunları bütünsel kurgular içerisinde sunan Koleksiyon, mimarlık ve tasarım gibi yaratıcı disiplinlere verdiği destekle de öne çıkıyor. 2013 yılında Mimar Faruk Malhan tarafından kurulan Tasarım Vakfı’yla son yıllarda birçok etkinliğe imza atan atılırken New York, Chicago, Dallas, Londra ve Düsseldorf gibi yaratıcı şehirlerde bulunan merkez mağazalarıyla da yurt dışında önemli kitlelere hitap ediyor. Marka bu bölgelerden neler alabileceğinden ziyade buradaki yaşamlara, deneyimlere daha iyi neler katabileceğine odaklanıyor.
7 kıtadan 20.000 mimar ve tasarımcıya
Her sene mobilya ve iç dekorasyon sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getiren dünyaca ünlü NeoCon ve Orgatec fuarlarına da düzenli olarak katıldıklarını belirten Koleksiyon Marka ve Tasarım Direktörü Koray Malhan son yıllarda düzenledikleri sergi ve konferanslarla 7 kıtadan 20.000’i aşkın mimar ve tasarımcıya ulaştıklarını belirtiyor. Bunlar yanında Koleksiyon; yerli ve yabancı birçok tasarımcıyla yaptığı iş birlikleri ve 37 satış noktası
aracığıyla gerçekleştirdiği kurumsal projelerle tasarım dünyasındaki rolünü geliştirmeye devam ediyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın