Sektörün “Ege Zirvesi” olarak kabul edilen 13. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı Denizli’de başladı. Tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişmelerin sergilendiği fuar, 26 Şubat akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

EGS Park Fuar Alanı’nda gerçekleşen 13. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başta olmak üzere Denizli protokolündeki isimler, milletvekilleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla açıldı.

Toplam 30.000 metrekare alanda; traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem, ambalaj firmalarının yer aldığı fuara, 5 gün süresince 12 ilden çiftçilerin ulaşımı sağlanacak. Fuar, 26 Şubat Pazar günü saat 17.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.

Sektöre damga vuracak

Açılışta konuşan Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, bu yıl 180 firma katılımıyla gerçekleşen Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın, sektörün buluşma noktası olacağı ve artık uluslararası ölçekte kendine yer bulacağına olan inancını dile getirdi. Gerçekleştirilecek olan ziyaretçi organizasyonlarıyla birlikte 160 bin kişinin fuarı ziyaret etmesini beklediklerini belirten Tan, “Fuara gelen ziyaretçiler çok daha fazla firmayla buluşacak, yeni teknoloji, yeni yöntem ve yeni ürünlerle tanışarak üretimlerine tarıma yön veren teknolojiler ışığında devam edecek.” dedi.

Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici de, “Denizli’miz her zaman birçok ilke imza atmıştır. Fuarımız da tarım sektörü için Ege Bölgesi’nde öncü konumundadır. İlimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

2016 yılı tarım ihracatı 673 milyon dolar

Tarım sanayi entegrasyonunda Denizli’de önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya ise şunları kaydetti:

“Denizli, ürettiği ve ihraç ettiği ürünlerde iç pazarda olduğu gibi artık dünya pazarında da kendine yer bulmuştur. 2016 yılında 673 milyon TL değerinde tarımsal ürün ihracatı gerçekleşmiştir. Birçok çiftçi örgütü ve tarımsal kalkınma kooperatifi ilimizde aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 376 bin hektar tarım alanımızın yaklaşık yüzde 51’i sulanmaktadır. Bu sayede bağcılık ve meyvecilikte büyük atılımlar gerçekleşmiştir. Büyükbaş hayvancılıkta 70 bin hayvandan 243 bin hayvana ulaşılmış, küçükbaş hayvancılıkta ise önemli ilerlemeler kaydedilmiştir.

İlimiz tarımının gayri safi üretim değeri her geçen gün büyümekte olup 2016 yılında 6 milyar 375 milyon TL’lik bir büyüklüğe ulaşmıştır. İlimiz tarımı için büyük önem taşıyan, çiftçilerimizi yeni teknolojilerle buluşturan bu fuarımızın düzenlenmesinde bizi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eder, fuarın ilimiz, bölgemiz tarımına büyük katkılar sağlamasını dilerim.”

“Denizli fuarcılığın merkezi olacak”

Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise ekonomide, ticarette ve sanayide fevkalade yol alan kentin tarımda ne kadar yol aldığının fuar sayesinde görüldüğünü söyledi. Altıparmak, “Denizli’nin ilerleyen yıllarda fuarcılık anlamında bir merkez olacağını düşünüyorum. Bu nedenle bu fuarı düzenleyen, organize eden ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın