62 binden fazla arşiv odası üretim alanına kazandırıldı
E-dönüşüm uygulamalarıyla Türkiye’de artık tüm iş süreçleri elektronik ortama taşındı. Zaman kaybı, masraflar ve bürokrasi ortadan kalktı. Kurumların önemli büyüklükteki arşiv odaları elektronik ortama taşınarak 62 binden fazla arşiv odası üretim alanına kazandırıldı
Türkiye’nin e-dönüşüm sürecinde bugün gelinen noktada e-fatura kullanıcı sayısı 62 bin 229, e-defter kullanıcı sayısı 59 bin 961, e-arşiv kullanıcı sayısı ise 6 bin 733’e ulaştı. Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine e-imza, zaman damgası ve e-arşiv ürünleri ile destek veren E-Tuğra EBG A.Ş’nin Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı, Temmuz 2017 tarihine kadar e-fatura ve e-arşiv sayısında önemli oranda artış beklediklerini söyledi.
E-dönüşüm uygulamalarıyla Türkiye’de artık tüm iş süreçleri elektronik ortama taşındı. Zaman kaybı, masraflar ve bürokrasi ortadan kalktı. Kurumların önemli büyüklükteki arşiv odaları elektronik ortama taşınarak üretim alanlarına dönüştürüldü. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-fatura kullanıcı sayısı verisine göre 62 binin üzerinde mükellef e-fatura sistemine geçmiş bulunuyor. Temmuz ayına kadar bu rakamda önemli oranda artış öngördüklerini belirten E-Tuğra EBG A.Ş’nin Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 454 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair 474 sıra numaralı Tebliği’ne dikkat çekerek şunları söyledi:
“Tebliğ’de e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 11 inci maddesi kapsamındaki mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlar) kapsamında fatura düzenleyecek olanların, bahsi geçen faturalarını 1/7/2017 tarihinden itibaren e-Fatura olarak düzenleyecekleri belirtilmektedir. Bu tebliğ ile e-faturaya henüz geçmemiş olanlar da Temmuz 2017’ye kadar sisteme katılacaklar.”
E-Tuğra EBG A.Ş.’nin kurumların e-dönüşüm süreçlerini, hem ürün yazılımı hem de hem de eğitim desteğiyle hızlandığını söyleyen Zeliha Arkçı, “Türkiye’de yazılım üreten ve yurtdışında pazarı olan sayılı firmalar arasında yer alıyoruz. E-imza’nın yanında Avrupa Telekomünikasyon Standartlar Komitesi hem de Bilişim Telekomünikasyon Kurulu (BTK)’nın yayınladığı profillerine uygun 8 farklı E-İmza Entegrasyon Kütüphaneleri ürün grubumuz ile her büyüklükteki kurumun e–dönüşüm imza entegrasyonunu kolaylaştırıyoruz” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.