Ustalara saygı

Manço ve Karaca için söylediler

Kartal Belediyesi, Türk Anadolu rock müziğinin iki büyük ustasını Cem karaca ve Barış Manço’yu düzenlenen etkinlikle aynı sahnede şarkılarıyla bir araya getirdi. Cem Karaca ve Barış Manço  miras bıraktıkları sanatlarıyla Kartal Belediyesi’nin düzenlediği ortak anma etkinliğinde anıları, şarkıları ve şiirler ile anıldılar.

Emrah Karaca babası Cem Karaca ve Barış Manço için söyledi

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen halka açık ücretsiz etkinlikte geçtiğimiz yıllarda şubat ayının ilk günlerinde vefat eden iki usta sanatçı, ölüm yıldönümlerinde ortak bir sanat etkinliğinde anıldılar. 1 Şubat 1999’da vefat eden Barış Manço ve 8 Şubat 2004’te hayatını kaybeden Cem Karaca şarkılarını Moğollar, Emrah karaca  ve Ali Altay seslendirdiler. Tiyatro sanatçısı Altan Gördüm’ün şarkıların sözlerini tiyatral oyunuyla seslendirerek geceye ayrı bir renk kattı. Emrah Karaca, Ali Altay, Cahit Berkay, Altan Gördüm  sık sık programın arasında Cem Karaca ve Barış Manço ile olan anılarını da aktardılar.

Şarkılar Barış Manço ve Cem Karaca için

Anadolu rock müziğinin iki usta sanatçısını anlatan belgeselin de yayınlandığı gecede davetlilere, sanatçıları anlatan yazıların ve röportajların yer aldığı “Seyir Defteri” dergi ücretsiz dağıtılırken, Cem Karaca ve Barış Manço’yu sevenlerin duygu ve düşüncelerini içeren kısa yazı notlarını yapıştırdıkları  “Yaz Dostum” köşesinde büyük ilgi gördü. Salona girişte merhum sanatçıların dev fotoğrafları ile poz veren sevenleri salonu hınca hınç doldurdular.

Sahnede çalınan şarkılara eşlik eden sevenleri dört saat süren etkinlik ile adeta iki ustaya özlemlerini giderdiler. Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz’de etkinliğe katılan sanatçılara plaket verdikten sonra hep birlikte Aşık Vesyel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” adlı türküsünü söylediler…

 

 

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın