Dünyaca ünlü İtalyan felsefeci, politikacı ve akademisyen Lucio Colletti onuruna İtalyan hükümeti tarafından gazeteci, araştırmacı ve yazarlara verilen Lucio Colletti Ödülleri’nin 2016 yılı sahipleri belli oldu. İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Manuel Knoll, felsefe alanında yaptığı çalışmaları nedeniyle 2016 Lucio Colletti Felsefe Ödülü’nü almaya hak kazandı. Knoll, ödülünü Roma’da Capitoline Hill’de düzenlenen bir seremoni ile aldı.

Felsefe, gazetecilik ve bilim alanlarında çalışan felsefeci, araştırmacı ve yazarlara verilen ödüle bu yıl felsefe alanında sadece bir kişi layık görüldü. 2001 yılında yaşamını yitiren Lucio Colletti’nin eşi Fauzia Gavioli Colletti tarafından kurulan bir kar amacı gütmeyen kuruluşun dağıttığı bu ödüller, 2007 yılından beri her yıl düzenli olarak veriliyor.

Prof. Dr. Manuel Knoll kimdir?

1998’den itibaren Münih Üniversitesi’nde ve Münih Siyaset Bilimi Fakültesi’nde ders vermekte olan Prof. Dr. Manuel Knoll, 2000 yılında Münih Üniversitesi Felsefe, Siyaset Bilimi ve Tarih alanlarında doktora eğitimini tamamladı. 2008’de Siyaset Kuramı ve Felsefe alanında yüksek doktora derecesi ve ömür boyu ders verme yetkisi kazanan Knoll, 2013’te Madrid’deki Lucio Anneo Séneca Enstitüsü’ne üye olmaya hak kazandı. 2015 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olan Manuel Knoll, halen aynı üniversitedeki görevine ve akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Prof. Dr. Manuel Knoll’un belli başlı araştırma ve akademik ilgi alanları arasında Antik-Modern-Çağdaş Siyaset Felsefesi ve Etiği’nin yanı sıra Antik ve Çağdaş Adalet Kuramları, Platon, Aristoteles, Machiavelli, Nietzsche, Rawls, Micheal Walzer, Sosyal Felsefe, Eleştiri Kuramı ve Antik Yunan Felsefesi bulunmaktadır.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın