JCI Maltepe minik yüreklere umut oldu

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Maltepe Şubesi’nin ve SİNDEF (Sinop Dernekler Federasyonu) Gençlik Kolları paydaşlığında gerçekleştirilen “Sıcak Ayaklar” projesi minik öğrencilerin yüzlerini güldürdü. FLO’nun da desteklediği projenin ilk basamağı hayata geçirildi.

Sosyal sorumluluk anlamında başarılı işler yapan Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Kamu tarafında Sinop ili Saraydüzü-Durağan-Dikmen belediyeleri, Kaymakamlıkları ve Kaymakamlıklara bağlı Aile ve Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ile birlikte çalışan JCI Maltepe şubesi, “Sıcak Ayaklar” projesinin ilk basamağı geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Girişimci tarafında FLO’nun desteğiyle ilerleyen JCI Maltepe şubesi, çetin kış koşullarında ihtiyaç sahibi öğrencilerin kışlık bot ihtiyacını karşıladı.

İlçe Kaymakamlıkları ve Okul Aile birlikleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu tespit edilen ihtiyaç sahibi çocukların ayakkabıları, bağışçılar tarafından oluşturulan fon ile Türkiye’nin önde gelen ayakkabı firması FLO’nun da paydaşlığıyla temin edildi. Projede, temin edilen botlar, JCI Maltepe ve SİNDEF Gençlik Kolları yetkilileri tarafından öğrencilere teslim edildi. İlk aşaması, Sinop’ta Araydüzü, Dikmen ve Durağan ilçelerinde toplam 10 okulda gerçekleştirilecek olan projenin ilk aşamasında toplamda 200’den fazla çocuğa ulaşıldı.

Çalışma koşulları ve işsizlik
Bölge halkının temel sorunlarına da inmeyi hedefleyen JCI Maltepe, paydaşlarıyla birlikte projenin ikinci ayağında; aile bireylerinin çalışma koşulları ve işsizlik oranlarını belirleyerek, bölgesel kamu kurum ve kuruluşların bünyesindeki işe alım süreçleri ile ilgili girişimlerde bulunacak.

JCI Maltepe 2017 dönem başkanı Bayram Özmemiş projeyle ilgili şunları dile getirdi:
“JCI Maltepe olarak amacımız, Anadolu’da şehirlerden ziyade, kasaba ve köylerde, dezavantajlı bölgelerde, kış aylarında, soğuk ve yağışa uygun olmayan ayakkabılarla okullarına gitmek zorunda olan çocuklarımızın daha uygun şartlarda okullarına gitmelerini sağlayarak bu dezavantajı ortadan kaldırmak… Minik yürekleri mutlu etmenin tüm insanlığın ortak görevi olduğuna inanıyorum. Birçok projemizde olduğu gibi bu projemizde de sürdürülebilirliği esas alıyoruz. Minik yüreklere yapılan yardımın yanı sıra bölge halkının işsizlik sorunu ile ilgili olarak da girişimlerde bulunduk. Bu konuda köprü olmak ve sorunun çözümüne yönelik bir adım atmak bizim en önemli görevlerimizden bir tanesi.” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın