Son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bankalara çağrı yapmasıyla indirilen konut faizleri, konut satışlarında artış yaşanması sağladı. Ancak yine de banka kredisine başvurmak istemeyen ya da kredi konusunda geri ödeme gücü bulunmayan ve faiz konusunda hassasiyetleri bulunan vatandaşlar için; ‘faizsiz’ gayrimenkul alım yöntemleri bu kesimin ihtiyaçlarına duyarlılık gösteriyor.
Konut sektöründe vatandaşların; faiz ödemeden, fazla beklemeden, kira öder gibi ev sahibi olma imkanı taşıyan sistemler, her gün gelişiyor. Bu sistemler sayesinde bugüne kadar binlerce vatandaş ‘faizsiz’ bir şekilde ev sahibi olurken; sektör oyuncuları farklı imkanlar sunarak, vatandaşların düşük gelirlerle ev sahibi olmalarına yardımcı oluyor.

Faizsiz gayrimenkul alım yöntemlerinin Türkiye’de yeterince yaygınlaşmadığını belirten Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, geçen yıl satılan 1 milyon 300 bine yakın konutun sadece yüzde 1’inin faizsiz yöntemle satıldığını belirtiyor. Gelecek dönemlerde bu oranın artarak devam edeceğini aktaran Çiftçi, bugün orta ve dar gelir sınıfını oluşturan yüzde 60-70’lik kesimin bir ev sahibi olmak istediğini ancak banka kredisi almaya ve alınan krediyi ödemek için gücü yetmediğini, dolayıyla büyük sorumlulukla karşı karşıya olduklarını ifade etti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın